Практичні заняття з ОРД як важлива складова в освітньому процесі

16-04-2018 Переглядів: 97

12 квітня з курсантами 301 навчальної групи ННІ № 1 під керівництвом професора кафедри ОРД НАВС Михайла Маркова проведений третій, заключний у м. Вишневому Київської області практичний тренінг з навчальної дисципліни «оперативно-розшукова діяльність».

На відміну від виконання першого та другого навчально-практичних завдань, коли курсантам потрібно було здійснити заходи пошукового характеру по ознайомленню оперуповноваженим карного розшуку з територією обслуговування та виявлення осіб, які представляють оперативний інтерес для кримінальної поліції, то під час виконання третього навчально-практичного завдання, темою якого була «Перевірка оперуповноваженим карного розшуку отриманої попередньої інформації від оперативного джерела та збору більш повної та конкретної інформації відносно особи, яка становить оперативний інтерес, шляхом застосування заходів оперативного (ініціативного) пошуку», курсантам необхідно було проявити свої професійні навички, характер, волю, розумові здібності, психологічні та моральні якості, винахідливість та вміння виходити з нестандартних ситуацій.

Практичні заняття з ОРД  як важлива складова в освітньому процесі

Незважаючи на мінімум інформації відносно об’єктів, що відпрацьовувались, курсанти не розгубилися й швидко зорієнтувалися, знайшли кожний свої адреси і почали активно працювати. Під час виконання поставлених задач практичного характеру вони, протягом трьох годин мали змогу та можливість приміряти на себе образ-маску іншої особи, в ролі якої вони працювали, аби отримати потрібну інформацію і досягти поставленої мети.

Виконуючи третє заключне навчально-практичне завдання на території обслуговування Вишнівського відділення поліції, курсанти здійснювали опитування громадян та посадових осіб, проводили заходи по встановленню місця проживання та місцезнаходження необхідної людини, отримували інформацію з відкритих джерел (підприємств та установ, які розташовані у м. Вишневому), соціальних мереж та Інтернет, фіксували свої дії на мобільні телефони, а також здійснювали перевірку отриманої інформації по існуючим облікам та базам даних Національної поліції України тощо.

Підсумком проведених навчально-практичних занять в м. Вишневому стало детальне обговорення їх результатів в навчальній аудиторії НАВС та планування продовження проведення наступних навчально-практичних занять з «ОРД», але вже на більш складних в оперативному плані локаціях м. Києва.

Кафедра оперативно-розшукової діяльності вдячна ректорату академії та відділу організації та координації освітнього процесу за підтримку та сприяння у проведенні виїзних навчально-практичних занять з «ОРД» по підготовці нової генерації професіоналів.

Кафедра оперативно-розшукової діяльності

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X