Практична складова освітнього процесу

21-09-2018 Переглядів: 201

Підготовка майбутніх оперативних працівників Національної поліції України полягає в необхідності постійного, систематичного навчання, здобуття нових знань як теоретичного, так і практичного характеру. Так в ННІ №1 вже традиційними стали зустрічі перемінного особового складу з працівниками практичних підрозділів.

На практичне заняття до курсантів 4-го курсу, яке проводила завідувач кафедри забезпечення фінансової безпеки та фінансового розслідування Лариса Герасименко, запрошено інспектора відділу протидії кіберзлочинів у місті Києві Київського управління кіберполіції Департаменту кіберполіції НПУ Тараса Пилипчука.

Практична складова освітнього процесу

Під час спілкування акцентовано увагу на тому, що кіберзлочинність набуває все більшого масштабу, новітні технології перетворюють реальних злочинців на анонімних, а легкість швидкого збагачення зваблює все більше осіб долучитися до цієї злочинної діяльності.

Також було звернено увагу на особливості виявлення правопорушень, що пов’язані з порушенням авторських і суміжних прав, наприклад, незаконне відтворення і використання комп’ютерних програм, аудіо/відео і інших видів цифрової продукції, а також баз даних і книг. Особливу увагу звернено на протидію злочинам, що пов’язані з дитячою порнографією, що міститься на веб-ресурсах.

У процесі заняття проаналізовано особливості зарубіжного досвіду протидії кіберзлочинності в окремо взятих країнах та надбання міжна¬родної спільноти щодо удосконалення механізму міжна¬родної взаємодії, адже більшість кіберзлочинів мають транснаціональний характер.

Практична складова освітнього процесу

Заняття пройшло цікаво та змістовно. Курсанти мали змогу задавати запитання, а практик доступно відповідав на них, використовуючи свої професійні знання.

Кафедра забезпечення фінансової безпеки та фінансового розслідування ННІ №1

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X