Поєднання теорії та практики при викладанні кримінально-правових дисциплін

21-03-2018 Переглядів: 329

Під час педагогічної практики здобувачів вищої освіти ступеня доктора філософії, яка наразі проходить у Національній академії внутрішніх справ, на виконання індивідуального плану проходження педагогічної практики, 21 березня підполковник поліції Марина Сингаєвська, яка працює старшим слідчим в особливо важливих справах слідчого управління Головного управління Національної поліції України в Закарпатській області, у присутності керівника практики – професора кафедри кримінального права, полковника поліції Едуарда Кісілюка – провела практичне заняття з дисципліни «Кримінальне право» з курсантами 207 навчальної групи навчально-наукового інституту № 1.

Поєднання теорії та практики при викладанні кримінально-правових дисциплін

Під час проведення практичного заняття по темі № 12 з Загальної частини кримінального права «Множина злочинів», поряд із вирішенням практичних задач, було обговорено питання щодо специфіки застосування кримінально-правових норм даного інституту кримінального права в практичній діяльності органів Національної поліції, особливостей відмежування різних видів множини злочинів один від одного та їх вплив на кваліфікацію злочинів, змісту положень постанови Пленуму Верховного Суду України № 7 від 4 червня 2010 р. «Про практику застосування судами кримінального законодавства про повторність, сукупність і рецидив злочинів та їх правові наслідки» тощо.

Поєднання теорії та практики при викладанні кримінально-правових дисциплін

Особливо цікавими для курсантів, як майбутніх слідчих, були практичні приклади, які з власного досвіду наводила Марина Сингаєвська, і які демонстрували проблемні аспекти застосування положень розглядуваного інституту в правозастосовній діяльності. Вони, разом з безпосереднім викладачем Едуардом Кісілюком, намагалися розібратися в наведених прикладах і вирішити питання про правильність застосування кримінально-правових норм на цій ниві.

У цілому проведене практичне заняття досягло своєї мети, містило прикладну спрямованість, а також дозволило майбутнім слідчим зрозуміти та відчути ті проблемні питання, з якими їм прийдеться зустрітися в майбутньому. Разом з тим курсанти ще раз переконалися, що без теоретичних знань і навиків, які вони отримують в академії, не зможуть повною мірою виконувати поставлені завдання в практичній діяльності.

Кафедра кримінального права

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X