Поліцейський квест з криміналістики за участю фахівців-практиків

20-03-2019 Переглядів: 1185

Науково-педагогічні працівники кафедри криміналістики та судової медицини НАВС проводять практичні заняття з третьокурсниками Національної академії внутрішніх справ на навчально-тренувальних полігонах НАВС за участю працівників підрозділів Національної поліції та експертної служби.

З метою підвищення ефективності опанування здобувачами вищої освіти академії тактичних засад проведення слідчих (розшукових) дій та зміцнення практичної складової в освітньому процесі з урахуванням сучасної діяльності органів досудового розслідування Національної поліції практичні заняття з криміналістики проводяться у формі поліцейського квесту з використанням можливостей навчально-тренувальних полігонів академії.

Поліцейський квест з криміналістики за участю фахівців-практиків

Інноваційним є й те, що проведення всіх практичних занять за тематикою огляду, обшуку, допиту, слідчого експерименту має бути заплановано в один день. Такий підхід дає змогу цілісно та безперервно опрацьовувати елементи слідчої діяльності під час проведення окремих слідчих (розшукових) дій, складати процесуальні документи, спілкуватися із запрошеними фахівцями-практиками не лише в межах проблематики заняття, а й загалом щодо актуальних проблем судово-експертної, слідчої, адвокатської діяльності під час розслідування кримінальних правопорушень.

Поліцейський квест з криміналістики за участю фахівців-практиків

Зокрема, відпрацьовуючи ситуаційні завдання за темою «Тактика огляду», професори Юлія Чорноус та Федір Сокиран, доценти Ольга Вакулик та Андрій Антощук, викладач Ірина Сорока запрошували на практичні заняття з курсантами та студентами заступника начальника відділу Департаменту організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування Національної поліції України Олега Мазурка, начальника відділення слідчого відділу Деснянського УП ГУНП у м. Києві Дмитра Петровського, слідчого слідчого відділу Подільського УП ГУНП у м. Києві Тетяну Романенко, головного судового експерта відділу дактилоскопічних досліджень та обліку ДНДЕКЦ МВС України Анастасію Боднар.

Поліцейський квест з криміналістики за участю фахівців-практиків

Було розглянуто практичні питання щодо підготовки до огляду, етапів та прийомів його проведення, застосування спеціальних знань, техніко-криміналістичного забезпечення виявлення, фіксації та вилучення імітованих відповідно до ситуації матеріальних об’єктів – слідів кримінального правопорушення.

Поліцейський квест з криміналістики за участю фахівців-практиків

Під час квесту було розглянуто напрями превенції основних помилок слідчого, інспектора-криміналіста, працівника оперативного підрозділу під час проведення огляду в складі слідчо-оперативної групи, а також обрання окремих тактичних прийомів та методів проведення слідчих (розшукових) дій.

Поліцейський квест з криміналістики за участю фахівців-практиків

За результатами заняття, відповідно до положень чинного кримінального процесуального законодавства, з урахуванням настанов викладачів та фахівців-практиків курсанти й студенти склали протоколи огляду місця події з відповідними додатками до них.

Кафедра криміналістики та судової медицини

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X