«Поліцейський детектив» як одна з альтернатив вирішення проблемних питань взаємодії між слідчими та оперативними підрозділами.

24-11-2017 Переглядів: 217

Проблема взаємодії між слідчими та оперативними підрозділами є актуальною під час розкриття кримінальних правопорушень, оскільки іноді заважає повному та об’єктивному розслідуванню у передбачені кримінальним процесуальним законом строки, де підозрювана особа вже встановлена.

Мабуть немає таких слідчих, які б не зіткалися з неякісним та невчасним виконанням окремих доручень, які були надано оперативним працівникам. Як немає і оперативного працівника, який би не був невдоволений тим, що не всі його оперативні ініціативи було реалізовано слідчим.

«Поліцейський детектив» як одна з альтернатив вирішення проблемних питань взаємодії між слідчими та оперативними підрозділами.

Саме питання взаємодії та шляхи їх вирішення були обговорені з працівниками Головного слідчого управління Національної поліції України, які проходять підвищення кваліфікації в інституті післядипломної освіти НАВС на лекції 24 листопада, що проведена доцентом кафедри кримінального процесу, кандидатом юридичних наук Оксаною Мельник спільно зі старшим слідчим в особливо важливих справах Головного слідчого управління Національної поліції України Ігорем Ростовим.

Під час лекції Оксана Вікторівна та Ігор Олександрович довели до слухачів положення наказу Голови Національної поліції України за №337 від 10.04.2017 «Про проведення експерименту з упровадження нових форм і методів роботи в окремих відділах поліції головних управлінь в Київській, Запорізькій, Львівській, Одеській, Полтавській, Сумській, Харківській та Хмельницькій областях», в якому йдеться про введення в дію в окремих підрозділах проекту «Поліцейський детектив».

З цього питання виникла жвава дискусія, в процесі якої присутні наводили як позитивні, так і негативні моменти експерименту, вказуючи на його проблемні аспекти та на необхідність внесення відповідних змін у законодавчі акти.

«Поліцейський детектив» як одна з альтернатив вирішення проблемних питань взаємодії між слідчими та оперативними підрозділами.

У результаті проведене заняття виявилося активним та цікавим для всіх присутніх, а одним з головних висновків стало те, що експеримент «Поліцейський детектив» ще раз вказав на доцільність та необхідність систематичного підвищення кваліфікації діючих працівників поліції з метою покращення їх професійних знань як за своєю спеціалізацією, так і в роботі інших служб та структурних підрозділів Національної поліції України.

Інститут післядипломної освіти

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X