Подорож науковим містечком

12-06-2018 Переглядів: 86

11 червня студенти першого курсу Прикарпатського факультету (м. Івано-Франківськ) разом із класним керівником Олександрою Пташник-Середюк відвідали освітню атракцію – наукове містечко «Нова енергія», яке створили ентузіасти-енергетики Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу. Особливість наукового містечка в тому, що тут все для енергії та про енергію.

Подорож науковим містечком

Під час екскурсії відвідувачі дізналися, як енергію м’язів можна перетворити на електрику. Перший спосіб – тренажер для рук. Інтенсивно перетягуючи трос, можна «змусити» світитися лампу, хоча справа ця нелегка, і втома приходить швидко. Другий спосіб – велосипед: крутите педалі, і ось вже увімкнулося радіо, можете зарядити телефон ще й засвітити гірлянду.

Далі двигун Стірлінга демонструє, як перетворити тепло в рух: чим більша різниця температур, тим швидше обертається вісь двигуна, тим більше енергії можна виробити.

Подорож науковим містечком

За допомогою повітряної гармати студенти намагалися засвітити вітрячки та пограти в баскетбол, направляючи кульку струменем повітря в корзину. Усіх заворожила кінетична пісочниця, в якій з піску можна створити греблі, озера, побачити, як отримувати енергію води. Пересипаючи пісок, бачити як він реагує на ваші експерименти, – проектор моментально підлаштовується під зміни рельєфу та зафарбовує їх у відповідні кольори: гори – червоним, рівнини – зеленим, ріки – синім.

Далі курсанти познайомилися з роботою 3D-принтера, на якому можна виготовити все: від іграшок до деталей для техніки. Студенти побачили роботу пристрою для створення голограм.

Подорож науковим містечком

На завершення мандрівки науковим містечком – стіл з робототехнікою. Але й роботи тут незвичні – теж про енергетику. На столі сконструйований з LEGO вітряк, сонячні батареї, машинки на воді, Power Bank на сонячних батареях та багато інших конструкцій.

Такі експозиції прагнуть навчити людей енергоощадливості та показати, як працюють альтернативні джерела енергії.

Прикарпатський факультет (м. Івано-Франківськ)

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X