Плідна співпраця

10-03-2017 Переглядів: 363

Сьогодні в Національній академії внутрішніх справ відбув круглий стіл з обговорення спільного німецько-українського проекту створення нової системи підготовки кадрів Національної поліції України. У заході взяли участь керівник управління підготовки та підвищення кваліфікації Поліції готовності Баварії Герд Енклінг, офіцер зв’язку Федеральної поліції при Посольстві ФРН в Україні Штефан Бергер, старший радник Консультативної Місії Європейського Союзу в Україні Райнер Кюн, керівник програм Фонду Ганса Зайделя в Україні, Республіці Молдова та Румунії Даніель Зайберлінг, керівник Представництва Фонду Ганса Зайделя в Україні Сергій Загорний; представники Національної поліції України, МВС України та Національної академії внутрішніх справ.

Плідна співпраця

Плідна співпраця

У вступному слові головуючий заходу – ректор академії Володимир Чернєй направив учасників зібрання на те, що його формат – це робоча зустріч у дружньому колі. «Відрадно, що у нас партнерські стосунки з баварською поліцією та Фондом Ганса Зайделя в Україні тривають вже багато років. Наші іноземні колеги постійно підтримують нас і надають необхідну допомогу. Особливо це важливо у період реформування нашого правоохоронного відомства. Головна мета сьогоднішнього круглого столу – реалізація спільного німецько-українського проекту зі створення нової системи підготовки кадрів Національної поліції України. У створенні Концепції реформування освіти в МВС України було враховано міжнародний досвід, зокрема взято модель підготовки поліцейських Баварії», - зазначив керманич вишу.

Плідна співпраця

По тому до присутніх звернувся проректор НАВС Сергій Чернявський. Він представив присутнім Концепцію реформування освіти в МВС України та детально зупинився на всіх аспектах її запровадження. Також Сергій Сергійович окреслив і стратегічні завдання академії – це і реалізація Концепції реформування, підготовка викладачів та тренерів, проведення бінарних занять в навчальному процесі із залученням практичних працівників, профорієнтаційна робота, популяризація професії поліцейського, забезпечення методичними матеріалами. Що ж до останнього, то проректор зауважив, що вже вийшов пілотний проект «Пам’ятки поліцейського», де стисло викладено алгоритм дій працівника поліції в типових ситуаціях, а також представлене законодавче забезпечення його діяльності.

Плідна співпраця

У свою чергу пан Енклінг запевнив у підтримці реформ, що відбуваються в Україні на ниві правоохоронної діяльності. Він підкреслив, що головною метою української Концепції реформування – це покращання навчання поліцейських. У цьому наші завдання збігаються. Ми готові і надалі допомагати Україні і плідно співпрацювати.

Плідна співпраця

Під час зібрання учасники обговорили проблеми та перспективи підготовки кадрів для Національної поліції України, шляхи можливого співробітництва у цьому з німецькою стороною. Герд Енклінг і його колеги відповіли на численні питання.

Плідна співпраця

Тож можна підсумувати, що основні аспекти подальшої співпраці були визначені.

Плідна співпраця

Людмила Зеленко, відділення комунікації

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X