Підвищення кваліфікації в літній школі з міжнародного права

05-07-2024 Переглядів: 255

Ад’юнкт відділу докторантури та ад’юнктури, консультантка юридичної клініки «Захист» ННІ № 1, представниця Ради молодих вчених НАВС капітан поліції Юлія Васюта взяла участь у літній школі з міжнародного права, навчання в якій проходило у м. Львові наприкінці червня. Захід організовано в співпраці з Програмою підтримки ОБСЄ для України в межах проєкту «Гарантування дотримання прав людини при здійсненні правосуддя», Радою Європи в межах проєкту «Підтримка судової влади України в умовах війни та післявоєнного періоду» та Моніторинговою місією ООН з прав людини в Україні.

Підвищення кваліфікації  в літній школі з міжнародного права

Заняття проводили переважно англійською мовою. Програма охоплювала питання із сучасної практики Європейського суду з прав людини, зокрема у справах щодо збройного конфлікту, викликів і перспектив її розвитку, переваг міждержавних справ з позицій ефективності прав людини, практики щодо випадків окупації, права на життя в умовах збройного конфлікту, ролі міжнародного гуманітарного права в практиці Суду. Представниця академії досліджувала проблемні питання розслідування міжнародних злочинів, аспекти міжнародного гуманітарного права та його взаємозв’язок з міжнародним правом з прав людини, переслідування міжнародних злочинів, документування порушення прав людини, відшкодування збитків, завданих агресією, перехідне правосуддя тощо.

Підвищення кваліфікації  в літній школі з міжнародного права

Юлія долучилася до обговорення ключових аспектів міжнародного права з правниками інших закладів вищої освіти, почерпнула цінний досвід від досвідчених фахівців у галузі міжнародного права. З учасниками школи працювали лектори-судді Європейського суду з прав людини Микола Гнатовський та Латіф Гусейнов, заступниця голови Моніторингової місії ООН з прав людини Ноель Калхун, представники EUAM Ukraine, Global Rights Compliance, Truth Hounds та ін.

Підвищення кваліфікації  в літній школі з міжнародного права

Навчання в літній школі стало ефективною платформою для підвищення кваліфікації в галузі міжнародного права, що засвідчує відповідний сертифікат.

 

Юридична клініка «Захист», Рада молодих вчених НАВС

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X