Підсумки діяльності кафедрального наукового гуртка «Оперативно-розшукова діяльність» за 2018/2019 навчальний рік

03-06-2019 Переглядів: 345

Упродовж 2018/2019 навчального року всі засідання членів кафедрального наукового гуртка «ОРД» відбувалися в дружній атмосфері, кожен юний науковець мав змогу пізнавально й корисно провести своє дозвілля.

Курсанти 3-го і 4-го курсів навчально-наукового інституту № 1 НАВС протягом року плідно працювали за різними галузями науки, долучалися до наукових заходів у позанавчальний час і неодноразово брали участь у міжнародних, всеукраїнських олімпіадах, конкурсах, конференціях, семінарах, виставках, серед яких: навчально-практичні семінари «Протидія злочинності в сучасних умовах та шляхи її подолання», «Перспективні напрями діяльності підрозділів кримінальної поліції» за участю практичних працівників Національної поліції України; конкурс на кращу студентську роботу щодо реалізації прав людини, які стосуються сфери боротьби з корупцією, безпечного довкілля, покращення умов підприємництва, соціальних стандартів; Всеукраїнський конкурс наукових і творчих робіт з прокурорсько-слідчої діяльності серед студентів, які навчаються за спеціальністю «Право», «10 кроків прокурора до подолання корупції»; спеціалізована міжнародна виставка «Зброя та безпека – 2018»; Всеукраїнська науково-практична конференція «Актуальні проблеми кримінального права», присвячена пам’яті професора П. П. Михайленка; міжвузівська науково-практична конференція, присвячена Всеукраїнському тижню права, «Правові реформи в Україні: реалії сьогодення»; круглий стіл «Захист прав та свобод людини під час проведення оперативно-розшукової діяльності відповідно до європейських норм права» тощо.

Підсумки діяльності кафедрального наукового гуртка «Оперативно-розшукова діяльність» за 2018/2019 навчальний рік

Староста кафедрального наукового гуртка «ОРД» курсант 301 групи Юлія Васюта бере активну участь у науково-дослідній роботі академії. Вона пройшла навчання у XIII Всеукраїнській правничій школі з адвокатури в кримінальних справах, була учасницею другого етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з кримінального права в м. Кривому Розі. Юлія публікувала свої наукові доробки й поза межами НАВС, брала участь у різноманітних конференціях не лише за напрямом оперативно-розшукової діяльності, а й з інших правових і гуманітарних наук (XI Міжнародна науково-практична конференція «Актуальні питання правових та гуманітарних наук у сучасних умовах» у м. Черкасах, ХХ Міжнародна студентська науково-практична конференція іноземними мовами у м. Харкові тощо).

Підсумки діяльності кафедрального наукового гуртка «Оперативно-розшукова діяльність» за 2018/2019 навчальний рік

Крім того, курсант 301 групи ННІ № 1 Інна Антонюк стала переможцем у секції «Теорія оперативно-розшукової діяльності» загальноакадемічної підсумкової науково-теоретичної конференції здобувачів вищої освіти «Національна юридична освіта й наука в європейському та євроатлантичному вимірах», присвяченій Дню науки. У підсумковій науково-теоретичній конференції здобувачів вищої освіти «Роль юридичної науки в забезпеченні правоохоронної діяльності», що відбулася 25 квітня в ННІ № 1, Інна Антонюк і Юлія Васюта посіли перше місце в секції з оперативно-розшукової діяльності.

Курсанти Діана Борових із 301 групи і Вікторія Гальченко з 302-ї посіли друге місце в секції «Оперативно-розшукова діяльність» на підсумковій науково-практичній конференції «Роль юридичної науки в забезпеченні правоохоронної діяльності».

Підсумки діяльності кафедрального наукового гуртка «Оперативно-розшукова діяльність» за 2018/2019 навчальний рік

Наприкінці квітня курсанти 301 групи Інна Антонюк та Юлія Васюта взяли активну участь у проведенні Х Всеукраїнського студентсько-курсантського конкурсу наукових праць «Проблеми у сфері забезпечення національної безпеки України очима майбутніх правоохоронців», яка проходила в Національній академії Державної прикордонної служби України імені Б. Хмельницького, та були відзначені сертифікатами.

Члени кафедрального наукового гуртка «Оперативно-розшукова діяльність» протягом навчального року мали здобутки за різними напрямами наукової діяльності: кримінальне право, кримінальний процес, тактична підготовка, криміналістика й судова експертиза, іноземна мова тощо.

Найвагомішу роль у формуванні юних правоохоронців як майбутніх фахівців і науковців відіграли залучення слідчих, працівників кримінальної поліції, представників адвокатури на практичні бінарні заняття та засідання гуртка, а також проведення виїзних навчально-практичних занять за межами академії, де курсанти самостійно виконували оперативні завдання.

Кафедра оперативно-розшукової діяльності бажає юним науковцям успіхів у подальших дослідженнях, нових досягнень і відкриттів.

Михайло Марков, керівник кафедрального наукового гуртка, професор кафедри оперативно-розшукової діяльності

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X