«Підготовка майбутніх правоохоронців: актуальні проблеми сьогодення»

19-02-2018 Переглядів: 381

За такою назвою 15 лютого, на базі Прикарпатського факультету (м. Івано-Франківськ) Національної академії внутрішніх справ, відбувся практичний форум, у якому взяли участь представники слідчого управління, превентивної діяльності, оперативних підрозділів, патрульної поліції ГУ НП в Івано-Франківській області, прокуратури, адвокатури, а також Івано-Франківського НДЕКЦ МВС України. Основна мета форуму – обговорення актуальних питань підготовки майбутніх правоохоронців, з’ясування основних проблем навчання та шляхи їх вирішення.

«Підготовка майбутніх правоохоронців: актуальні проблеми сьогодення»

Як зазначив Олександр Крамаренко – заступник начальника Слідчого управління ГУ НП в Івано-Франківській області, підполковник поліції – що підводячи підсумки проходження навчальної практики, вбачається досить високий потенціал отримання здобувачами вищої освіти професійних знань, які застосовувались в практичній діяльності, адже майже всі курсанти отримали високі оцінки.

Ігор Влашин – начальник відділу охорони публічного порядку ГУ НП в Івано-Франківській області, підполковник поліції, звернув увагу на посилення практичної складової в підготовці майбутніх правоохоронців. Зокрема необхідно, починаючи з перших курсів навчання та підтримуючи взаємодію з територіальними підрозділами, спільно з дільничними інспекторами поліції, здійснювати прийом громадян на обслуговуючих територіях, долучатися до патрулювання міста, тощо.

«Підготовка майбутніх правоохоронців: актуальні проблеми сьогодення»

Також у своїх виступах учасники наголосили на особливостях взаємодії працівників Національної поліції, прокуратури та суду (Діана Ляхович, прокурор відділу нагляду за додержанням законів територіальними органами поліції та підтриманням державного обвинувачення Управління нагляду у кримінальному провадженні прокуратури Івано-Франківської області), проблемних питаннях практичного застосування працівниками правоохоронних органів набутих знань, процесуальні помилки, які допускають слідчі під час розслідування кримінальних проваджень (Віталій Гураш, заступник керівника Івано-Франківської місцевої прокуратури), специфіку підготовки майбутніх фахівців для органів досудового розслідування (Володимир Дружга, заступник начальника слідчого відділу Івано-Франківського відділу поліції ГУ НП в Івано-Франківській області), типові помилки слідчих під час ОМП, взаємодію НДЕКЦ з поліцейськими підрозділами (Ніна Тутецька, завідувач сектору Івано-Франківського НДЕКЦ МВС України), особливості проходження навчальної практики та стажування в підрозділах карного розшуку (Тетяна Ган, начальник сектору Управління карного розшуку ГУ НП в Івано-Франківській області) та ін. Також під час форуму розглядались питання необхідного мінімального терміну підготовки майбутніх правоохоронців, з урахуванням набуття та закріплення знань, психологічної готовності до виконання службових обов’язків на високому професійному рівні.

«Підготовка майбутніх правоохоронців: актуальні проблеми сьогодення»

Підсумком форуму є укладені Методичні рекомендації для підготовки майбутніх правоохоронців.

Прикарпатський факультет (м. Івано-Франківськ)

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X