Перший практичний крок в ОРД

18-09-2018 Переглядів: 204

17 вересня у позанавчальний час з курсантами 301 навчальної групи ННІ № 1 було проведено перше виїзне навчально-практичне заняття з оперативно-розшукової діяльності за межами академії.

Навчально-практичне заняття для курсантів третього курсу, які тільки почали вивчати навчальну дисципліну «оперативно-розшукова діяльність», проводилось на території обслуговування Солом’янського УП ГУ НП в м. Києві, а саме на вулицях Народного ополчення, Смілянська, Вінницька, Повітрофлотський проспект, які найбільш наближені до академії.

Перший практичний крок в ОРД

Активну участь в навчально-практичному занятті брав слухач магістратури другого курсу НАВС Андрій Сіноверський, який допомагав курсантам виконувати навчально-практичне завдання, адже сам, коли був курсантом теж навчався першим крокам оперативно-розшукової діяльності.

Метою проведення першого навчального-практичного заняття було – встановлення рівня теоретичної та практичної підготовки, яку курсанти отримали за два роки навчання в НАВС, спроможність самостійно виконувати поставлені практичні завдання пошукового характеру, розвиток творчого підходу до оперативно-розшукової діяльності.

Темою практичного заняття було «Ознайомлення оперуповноваженого карного розшуку з об’єктом (будинком) та прилеглої до нього територією».

Під час виконання навчально-практичного завдання курсанти, на незнайомій для них в оперативному плані території, в реальних вуличних умовах, використовуючи раніше здобуті теоретичні знання, навчалися самостійно збирати, аналізувати та використовувати інформацію, яку вони здобули під час спілкування з громадянами, розвивали вміння спостерігати за особами та подіями на визначеному об’єкті та прилеглій до нього території.

Перший практичний крок в ОРД

Вже у навчальній аудиторії академії з курсантами проводилось обговорення результатів їх першого практичного випробування з оперативно-розшукової діяльності, а також здійснювалася перевірка документації, яку потрібно було скласти юним правоохоронцям під час виконання поставленого навчально-практичного завдання (рапорти, план-схеми, фотографії).

Проведення навчально-практичних занять за межами академії паралельно із заняттями в навчальних аудиторіях з вивченням теоретичної бази сприяє швидкому та якісному засвоєнню курсантами потрібних теоретичних знань, набуття практичних навичок та вмінь, які вони будуть використовувати під час служби в практичних підрозділах Національної поліції України.

В подальшому планується продовження проведення виїзних навчально-практичних занять з практичної складової ОРД за межами академії задля забезпечення високої якості підготовки курсантів.

Навчально-практичне заняття з навчальної дисципліни «ОРД» було проведено за сприянням ректорату академії, керівництва кафедри та ННІ №1, відділу організації та координації освітнього процесу, відділу організаційно-аналітичного забезпечення та контролю.

Михайло Марков, професор кафедри ОРД

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X