«Пам’яті немає часу…» Відвідування здобувачами ННІ № 1 «Меморіалу жертв Голодомору

19-10-2018 Переглядів: 75

На сьогодні тема голодомору в Україні надзвичайно актуальна. Трагедія не має часу, тому люди приходять до Меморіалу жертв, які загинули від голоду у ті страшних часи 1932-1933 років.

«Пам’яті немає часу…»  Відвідування здобувачами ННІ № 1 «Меморіалу жертв Голодомору

Так, 18 жовтня вихованці навчально-наукового інституту № 1, спільно з фахівцем відділення соціально-гуманітарної роботи, відвідали Музей жертвам Голодомору, якій розташований по вулиці Лаврська, де не лише переглянули історичні експонати ти скульптури, але ще й прослухали цікаву розповідь екскурсовода.

Меморіал складається з кількох частин. На вході, який відкривають кам’яні янголи-охоронці і чорне каміння з нерівною поверхнею, що символізує ріллю, центром є скульптура "Гірка пам'ять дитинства".

«Пам’яті немає часу…»  Відвідування здобувачами ННІ № 1 «Меморіалу жертв Голодомору

Проте, головною є Зала Пам’яті. Це єдине велике музейне приміщення в меморіалі, у центрі якого – вівтар, де курсанти мали можливість поставити «свічку пам’яті». Національна катастрофа, за рік якої загинула п’ята частина населення України.

«Безпам’ятність народжує бездуховність». Ми, як історична нація, молоде покоління, яке зростає у дусі національно-патричного виховання, повинні зберегти цю пам’ять не лише для історії, а для майбутнього наших дітей.

«Пам’яті немає часу…»  Відвідування здобувачами ННІ № 1 «Меморіалу жертв Голодомору

Наостанок, представники музею вручили пам’ятний подарунок для інституту у вигляді диску із хронометражним навчальним фільмом «Територія Голодомору, який був створений Канадським Музеєм Прав Людини (Вінніпег, Канада) у співпраці з Національним музеєм «Меморіал жертв Голодомору».

ВСГР ННІ № 1

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X