Пам’ятаємо та шануємо!

22-08-2018 Переглядів: 441

Щорічно, 22 серпня, українці вшановують пам'ять працівників правоохоронних органів, які загинули при виконанні службових обов’язків.

В цей день керівництво Міністерства внутрішніх справ України, Національної поліції України, Національної гвардії України, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Державної прикордонної служби України, Національної академії внутрішніх справ, представники духовенства, ветерани органів внутрішніх справ та члени сімей загиблих зібралися біля меморіалу «Мужності, вірності, героїзму працівників МВС України» аби квітами вшанувати подвиги людей у формі.

Пам’ятаємо та шануємо!

Пам’ятаємо та шануємо!

Пам’ятаємо та шануємо!

На жаль, щороку сумна цифра полеглих за справу захисту закону, прав та свобод громадян, територіальної цілісності нашої Батьківщини лише збільшується. Відтак, на Солом’янській площі Меморіальний комплекс збільшився ще на 13 плит, на яких вперше викарбовано імена загиблих поліцейських, гвардійців, прикордонників, рятувальників.

Пам’ятаємо та шануємо!

Пам’ятаємо та шануємо!

Пам’ятаємо та шануємо!

Після проведення ритуалу відкриття нових меморіальних плит та панахиди за загиблими до присутніх звернувся Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Пам’ятаємо та шануємо!

«Сьогодні день коли ми шануємо наших товаришів, тих, хто загинув за наше сьогоднішнє життя», - наголосив міністр внутрішніх справ. Він нагадав, що сьогодні проходять похорони патрульного Дмитра Кірієнка, якого вбили при затриманні біля Харківської міської адміністрації.

«Дійсно, у 2015 він із Добропілля прийшов у нову патрульну поліцію. Йому честь та пам`ять», - додав він.

Як підкреслив перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий, кількість втрат у правоохоронних лавах з початком антитерористичної операції, на жаль, зросла.

«Кількість загиблих правоохоронців зросла в ході проведення антитерористичної операції. Безумовно, це велика втрата для родин, для МВС, для всієї держави. Тому наше завдання сьогодні – пам’ятати їх подвиг. Наша держава, Міністерство внутрішніх справ мають зробити все, щоб подвиг загиблих був не марний. Ми підтримуватимемо родини та дітей загиблих, для того, щоб ми всі разом будували нашу державу», – сказав він.

Пам’ятаємо та шануємо!

По завершенню промови, на знак пам'яті про загиблих пролунав салют зі стрілецької зброї. Хвилиною мовчання правоохоронці, ветерани та родичі вшанували пам'ять колег, які загинули при виконанні службових обов'язків.

Пам’ятаємо та шануємо!

Пам’ятаємо та шануємо!

Наостанок Арсен Аваков та голова Національної поліції Сергій Князєв презентували «Книгу пам’яті МВС». Це книга-спогад про учасників антитерористичної операції Сході України, які полягли за свободу та незалежність своєї держави.

Відділення комунікації

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X