Особливості застосування кінологічної служби в розкритті злочинів

22-03-2019 Переглядів: 495

За такою цікавою темою в ННІ № 3 у межах ознайомлення перемінного особового складу Національної академії внутрішніх справ з роботою практичних підрозділів Національної поліції України 21 березня 2019 року відбулася зустріч із начальником відділу організації кінологічної діяльності Національної поліції України майором поліції Світланою Коломієць

Особливості застосування кінологічної служби в розкритті злочинів

Фахівець зазначила, що кінологів поліції залучають лише для виконання завдань, пов’язаних із використанням службових собак у протидії злочинності та забезпеченням публічної безпеки й порядку. Під час лекції було наведено показники діяльності кінологічної служби, що є надзвичайно суттєвими. Так, кінологічні підрозділи взяли участь у проведенні 2,4 тис. спеціальних операцій із протидії незаконному обігу наркотичних речовин; виявлено 303 кг наркотичних речовин; 127 разів службових собак було залучено до пошуку трупів людей, у результаті чого виявлено 23 місця їх знаходження; здійснено 2,8 тис. виходів на маршрути патрулювання, що допомогло в розкритті 52 кримінальних правопорушень, та затримано 10 порушників публічного порядку; здійснено 4,27 тис. виїздів за сигналами про мінування; взято участь у 15,6 тис. оперативно-розшукових та інших профілактичних заходах; виявлено 1537 вибухових пристроїв, 176,02 кг вибухових речовин, 325 од. вогнепальної зброї, 90 тис. набоїв.

Особливості застосування кінологічної служби в розкритті злочинів

Світлана Ігорівна розповіла про тонкощі та специфіку професії кінолога, умови праці. Зазначила, що ця професія вимагає вправної фізичної підготовки, наполегливості, впевненості та значного терпіння у вихованні підопічних – службових собак.

Наприкінці зустрічі офіцер поліції побажала курсантам академії наполегливо оволодівати необхідними знаннями, стати справжніми професіоналами в подальшій службовій діяльності.

ННІ №3

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X