Особливості організації слідчо-оперативної групи під час проведення обшуку

23-05-2019 Переглядів: 574

На таку тему на Прикарпатському факультеті (м. Івано-Франківськ) НАВС старші викладачі кафедри кримінально-правових дисциплін та ОРД Олеся Процюк і Людмила Максимів провели бінарне інтегроване заняття у формі ділової гри за допомогою інтерактивної дошки на навчальному полігоні «Квартира» з дисципліни «Організація роботи слідчо-оперативної групи».

Особливості організації слідчо-оперативної групи під час проведення обшуку

Заняття відбувалося у два етапи: теоретична частина та практичне відпрацювання навичок проведення слідчої (розшукової) дії – обшуку. Під час теоретичного етапу викладачі акцентували увагу на особливостях взаємодії учасників цієї слідчої (розшукової) дії. Зокрема, було зауважено, що направлення підрозділів поліції особливого призначення для забезпечення проведення обшуку допускається лише з дозволу прокурора в кримінальному провадженні щодо тяжкого й особливо тяжкого злочину та в разі наявності достатніх підстав вважати, що проведенню слідчої (розшукової) дії чинитимуть фізичний опір або в інший спосіб унеможливлюватимуть досягнення її мети. Також було розглянуто особливості реалізації деяких норм КПК України, зокрема те, що слідчий не має права заборонити учасникам обшуку користуватися правовою допомогою адвоката або представника та зобов’язаний допустити такого адвоката на будь-якому етапі проведення цієї слідчої (розшукової) дії.

Особливості організації слідчо-оперативної групи під час проведення обшуку

Під час практичного відпрацювання проведення обшуку вдосконалено вміння курсантів працювати в команді, застосовувати набуті знання на практиці. Детально проаналізовано алгоритм дій кожного учасника змодельованої ситуації відповідно до оголошеної фабули.

Прикарпатський факультет

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X