Огляд місця події в умовах воєнного стану

27-09-2022 Переглядів: 1166

Працівники поліції щодня фіксують наслідки обстрілів населених пунктів і звірств російських військових щодо мирних громадян на окупованих територіях. Реалії сьогодення активізують роботу слідчих підрозділів і криміналістів за напрямом документування злочинів російської армії в місцях ведення активних бойових дій на території нашої держави.

Саме тому одне з пріоритетних завдань закладів вищої освіти системи МВС – спрямувати підготовку майбутніх правоохоронців на опанування особливостей документування та процесуального оформлення обставин убивств і катувань цивільних осіб та військових, фіксування місць одиночних і масових захоронень, порядку ексгумації тіл для проведення необхідних досліджень.

Науково-педагогічні працівники кафедри кримінального процесу НАВС у межах викладання дисципліни «Складання процесуальних документів на стадії досудового розслідування» постійно організовують заняття на навчальних полігонах академії, під час яких здобувачі вищої освіти виконують ситуаційні завдання, відпрацьовуючи актуальні практичні навички.

Огляд місця події в умовах воєнного стану

Огляд місця події в умовах воєнного стану

На одному з таких занять професор кафедри підполковник поліції Ольга Хахуцяк з курсантами 4-го курсу зосередили увагу на огляді місця події з фіксуванням наслідків злочинів окупантів.

Огляд місця події в умовах воєнного стану

Огляд місця події в умовах воєнного стану

На початку заняття майбутнім працівникам органів досудового розслідування було повідомлено фабулу вчиненого кримінального правопорушення, під час документування якого кожен курсант склав протокол огляду, застосувавши знання з процесуальних дисциплін і криміналістики та відпрацювавши практичні навички.

Заняття сприяло закріпленню знань щодо процесуального оформлення огляду місця події з оглядом трупа, а також щодо особливостей організації та проведення слідчих (розшукових) дій під час розслідування нападів (обстрілів) на цивільне населення та об’єкти цивільної інфраструктури.

Кафедра кримінального процесу НАВС

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X