Новітні форми взаємодії в роботі слідчих та оперативних підрозділів

06-06-2019 Переглядів: 415

30 травня та 4 червня до слухачів інституту підготовки керівних кадрів та підвищення кваліфікації НАВС – слідчих СУ ГУ НП у м. Києві, Київській та Кіровоградській областях, оперуповноважених карного розшуку УКР ГУ НП у м. Києві та працівників Департаменту захисту економіки – завітав голова комісії з етики Асоціації приватних детективів України Руслан Болгов.

Новітні форми взаємодії в роботі слідчих та оперативних підрозділів

Маючи значний досвід оперативної роботи в міліції України, вивчаючи іноземні напрацювання в цій сфері, Руслан Болгов безпосередньо сприяє запровадженню в Україні на законодавчому та практичному рівнях приватної детективної діяльності. Зокрема, він є одним з розробників проекту закону України від 8 лютого 2019 року № 10024 «Про приватну детективну (розшукову) діяльність», співавтором посібника «Застосування класичних методів криміналістики та сучасних технологічних можливостей у приватній детективній практиці при розслідуванні кібершахрайства» (2019), наукової статті «Застосування класичних методів криміналістики та сучасних технологічних можливостей у приватній детективній практиці при розслідуванні кібершахрайства» (2019), а також інших наукових і публіцистичних статей правової тематики.

Новітні форми взаємодії в роботі слідчих та оперативних підрозділів

Під час бінарних занять зі слідчими та працівниками оперативних підрозділів Руслан Болгов спільно з професором кафедри забезпечення фінансової безпеки та фінансового розслідування Віктором Матвійчуком, а також доцентом кафедри кримінального процесу Андрієм Форостяним проаналізували низку актуальних питань теорії та практики правоохоронної діяльності, а саме: проблеми визнання предметів і документів речовими доказами; особливості формування доказів у резонансних кримінальних провадженнях про шахрайства, убивства, підбурювання особи до вчинення самогубства; шляхи вдосконалення кримінального та кримінального процесуального законодавства щодо окремих питань доказування в кримінальному провадженні. Цікавим було обговорення можливостей сучасного програмного забезпечення, веб-ресурсів, зокрема програми IBM «i2», «YouControl», «FindClon», «Ip Logger», «Nomer.org», для збирання відкритої інформації щодо фізичних і юридичних осіб під час планування й організації проведення слідчих (розшукових) та негласних слідчих (розшукових) дій, а також оперативно-розшукових заходів.

Дискусія також стосувалася закріплення в законі «Про приватну детективну (розшукову) діяльність» змісту та меж повноважень приватних детективів, перспективних форм взаємодії слідчих й оперативних підрозділів з приватними детективами, а також можливостей використання результатів їхньої діяльності в доказуванні в кримінальному провадженні.

Руслан Болгов поділився зі слухачами методичними матеріалами, посиланнями на інтернет-ресурси й окреслив перспективи подальшої співпраці.

Інститут підготовки керівних кадрів та підвищення кваліфікації

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X