Нотаріус – гарант законності та дотримання прав людини

12-04-2019 Переглядів: 445

Такою була тема бінарного семінарського заняття з навчальної дисципліни «Нотаріат України», проведеного доцентом кафедри адміністративних та цивільно-правових дисциплін Ольгою Таран спільно з приватним нотаріусом Івано-Франківського міського нотаріального округу, головою відділення Нотаріальної Палати України в Івано-Франківській області Оксаною Кіцулою для студентів другого курсу Прикарпатського факультету (м. Івано-Франківськ) Національної академії внутрішніх справ.

Під час бінарного заняття відбулося обговорення актуальних питань здійснення нотаріальної діяльності, як-от: допуск до професії нотаріуса, особливості складання кваліфікаційного іспиту на право займатися нотаріальною діяльністю, порядок припинення та анулювання свідоцтва про право на зайняття нотаріальною діяльністю.

Оксана Кіцула, маючи більше ніж тридцять років стажу нотаріальної діяльності, визначила перелік органів та осіб, що мають право вчиняти нотаріальні дії, охарактеризувала особливості вчинення таких нотаріальних дій: посвідчення заповіту, видача свідоцтва про право на спадщину, посвідчення факту, що фізична особа є живою або перебуває у певному місці.

Окремо було висвітлено основні положення нотаріальної реформи, зокрема перспективи запровадження в Україні системи електронного нотаріату «Е-notar» та електронного нотаріального архіву.

Прикарпатський факультет

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X