Національна гвардія України запровадила нові форми професійно-психологічного відбору

08-09-2016 Переглядів: 357

Вперше в історії силових структур України, 6 вересня відбувся професійно-психологічний відбір офіцерів на нові посади у формі випробування на конкурсній основі. Відповідно до вимог наказу Міністерства внутрішніх справ України від 02.08.2016 № 743 у Головному управлінні Національної гвардії України скорочено психологічну службу управління по роботі з особовим складом та введено відділ психологічного забезпечення.

Національна гвардія України запровадила нові форми професійно-психологічного відбору

З метою комплектування відділу психологічного забезпечення Головного управління Національної гвардії України, посад начальників відділення психологічного забезпечення територіальних управлінь, Національної академії НГУ проводитиметься професійно-психологічний відбір кандидатів з подальшим заслуховуванням їх на засіданні вищої атестаційної комісії.

До комісії увійшли Директор Інституту психології імені Г. С. Костюка НАПН України Сергій Максименко, начальник науково-дослідного центру Національної академії Національної гвардії України Ігор Приходько, завідувач кафедри загально-правових та психологічних дисциплін факультету №2 Навчально-наукового інституту №3 Національної академії внутрішніх справ Олена Іванова, психолог групи по роботі з особовим складом факультету підготовки фахівців для Національної гвардії України Вікторія Арнаутова та провідні фахівці Збройних Сил України Василь Осьодло, Сергій Гаврилюк та Назім Агаев.

Національна гвардія України запровадила нові форми професійно-психологічного відбору

Основним завданням професійного відбору, було вирішення тестових завдань за анкетою «Рівень загальної обізнаності та напрямки психологічного забезпечення», а також вирішення практичних завдань за напрямками психології.

«Професійно-психологічний відбір в даний час є тим інструментом, який дозволяє вирішити одну з найскладніших проблем у діяльності будь-якої організації - здійснити якісний відбір кандидата. Для цього необхідно, насамперед, розуміти які психологічні характеристики слід враховувати, а також як і за допомогою чого можна оцінити рівень розвитку певних якостей у конкретного кандидата»,− зазначив Директор Інституту психології Сергій Максименко.

Національна гвардія України запровадила нові форми професійно-психологічного відбору

За підсумками відбору, був складений рейтинг кандидатів для розгляду вищої атестаційної комісії. В результаті випробування з 14 найкращих офіцерів-психологів було відібрано 6 кандидатів на посади відділу психологічного забезпечення Головного управління Національної гвардії України, вони показали високий та успішний рівень.

Ця подія є особливим досягненням на шляху розвитку вітчизняної психології та системи психологічного забезпечення службово-бойової діяльності Національної гвардії України.

Альона Крижановська,
фото Руслан Андрусів

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X