«Медіа без упереджень: слова мають значення»

08-11-2018 Переглядів: 343

2 листопада за такою назвою відбувся семінар в Ужгороді, присвячений стандартам недискримінації за ознакою статі у медіа та рекламі, а також висвітленню тематики національних громад у медіа.

До участі у семінарі було запрошено представників регіональних медіа, маркетингових агенцій, громадських організації, що працюють у сфері гендерної рівності або національних громад, студентів.

«Медіа без упереджень: слова мають значення»

У заході взяли участь представники Офісу Ради Європи в Україні, Кабінету Міністрів України, Міністерства інформаційної політики України, UA: Українське радіо, народні депутати України та медіа експерти, а також курсанти навчально-наукового інституту № 1 Національної академії внутрішніх справ, члени юридичної клініки "Захист" Наталія Шиша, Катерина Трофименко, Каріна Печора та Анастасія Крупій.

Семінар розпочався зі слів Мортена Енберга – голови офісу Ради Європи в Україні, який наголосив саме на важливості подібних заходів і необхідності дотримання стандартів, які убезпечують від дискримінації за ознакою статі у медіа і рекламі.

«Медіа без упереджень: слова мають значення»

Зауважимо, що зазначений семінар проводився проектом "Свобода медіа в України", що впроваджується в межах Спільної програми Ради Європи та Європейського Союзу "Партнерство заради належного врядування", Міністерством інформаційної політики України, за участі ГО "Ліга захисту прав жінок".

Модераторкою, керівницею даного проекту була Сюзанна Мнацаканян, яка своїм теплим прийомом у рідному місті зустріла наших курсанток та розпалила в їхніх очах бажання співпраці та вирішення важливих питань під час семінару.

Семінар проходив у дві сесії та чотири практикуми.

«Медіа без упереджень: слова мають значення»

До речі, нестандартний підхід до проведення проекту був дуже зручним у виборі напряму подальшої праці над окресленою тематикою. Курсантки виявили власну ініціативу та взяли участь у відвертій розмові про роль медіа у просуванні гендерної рівності в Україні з народною депутаткою Іриною Сусловою, та мали змогу краще зрозуміти що таке «мова ворожнечі» і «голос національних спільнот у медіа». Окрім цього, вони обговорювали питання статусу ромів, їхнього соціального становища в Україні. Дівчат зацікавило дане питання і надихнуло на написання науково-дослідницької роботи на основні отриманих практичних знань.

Курсантки дізналися багато цікавої інформації щодо гендерної нерівності, дискримінації статі та дискримінації нації – ромів, що є дуже корисно та різнобічно для подальшого проходження служби в лавах Національної поліції України.

Відділ організації науково-дослідної роботи, навчально-науковий інституту № 1

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X