Людина-легенда

04-08-2021 Переглядів: 606

На шляху до 100-річного ювілею в Національній академії внутрішніх справ було започатковано традицію оформляти стенди про ветеранів, які особистою працею зробили вагомий внесок у розвиток закладу вищої освіти й виховання майбутніх правоохоронців. Такі стенди згруповано за назвою «Легенди КВШ-УАВС-НАВСУ-КНУВС-НАВС».

До зазначеної категорії ветеранів по праву належить і кандидат медичних наук, доцент полковник медичної служби Анатолій Гудзенко. Нині ми з болем змушені говорити про цю чудову людину вже в минулому часі, адже 10 серпня 2020 року на 85-му році життя трагічно обірвалося його життя.

Людина-легенда

Анатолій Васильович був людиною талановитою, особистістю яскравою і неординарною. Після звільнення в запас зі Збройних сил закінчив Київський медичний університет і за державним розподілом працював лікарем-педіатром на острові Сахаліні.

З 1971 року опікувався розвитком медицини й органами соціального забезпечення в м. Києві. З 1978 року розпочав службу в органах внутрішніх справ й обіймав посаду заступника начальника медичного управління МВС України.

Людина-легенда

Коли сталася аварія на Чорнобильській АЕС, він як начальник медичної служби оперативної групи МВС понад місяць організовував лікувально-профілактичні, санітарно-гігієнічні заходи та психологічну підтримку для ліквідаторів. Отримана радіоактивна доза підірвала його здоров’я, однак бажання служити переважало.

Людина-легенда

Упродовж двох десятиліть (1989–2009) Анатолій Васильович працював у Національній академії внутрішніх справ на посаді доцента кафедри судової медицини. Мав високий авторитет серед колег, курсантів і студентів.

Випускники згадують лекції та семінари доктора А. В. Гудзенка, цінуючи його життєву позицію і дотепний гумор, а колеги розповідають про нього як чуйну, порядну людину, яка завжди приходила на допомогу. З дружиною Ольгою Сергіївною він створив чудову сім’ю, вони разом прожили 60 років. Їхні доньки Оксана і Наталя стали кандидатами медичних наук, онук також став знаною людиною в суспільстві.

Пам’ять про видатну людину Анатолія Васильовича Гудзенка завжди жива в наших серцях.

Рада ветеранів, профспілковий комітет первинної профспілкової
організації НАВС Всеукраїнської профспілкової організації МВС України,
Асоціація «Чорнобиль» НАВС,
кафедра криміналістики та судової медицини

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X