Курсанти Прикарпаття присягнули вірно служити українському народові

15-10-2017 Переглядів: 170

Пройшло не так багато часу відтоді, коли першокурсники несміливо із трепетом у душі одягали новеньку форму, а вже нині – 14 жовтня – в урочистому строю стоять змужнілі юнаки і дівчата, в очах яких легко прочитується гордість і неймовірне хвилювання за сьогоднішню подію, що закарбується в пам’яті на все свідоме життя.

Символічно у День захисника України та Дня українського козацтва, на площі біля Івано-Франківської обласної державної адміністрації, перед своїми батьками, побратимами, першокурсники Прикарпатського факультету присягнули на вірність українському народові і стали повноправними членами курсантської сім’ї Національної академії внутрішніх справ.

Курсанти Прикарпаття присягнули  вірно служити українському народові

Урочистості розпочалися з виконання Державного Гімну і вшанування хвилиною мовчання героїв, полеглих у боротьбі за вільну незалежну Україну.

Привітати курсантів зі святом прибули високі гості: народний депутат України Юрій Бабій, перший проректор Національної академії внутрішніх справ, полковник поліції Станіслав Гусарєв, головний спеціаліст відділу освіти та наукової діяльності управління професійної освіти та науки Департаменту організації освітньої та наукової діяльності Міністерства внутрішніх справ України Ігор Хорт, заступник голови Обласної державної адміністрації Ігор Пасічняк, начальник ГУ НП в Івано-Франківській області, полковник поліції Віктор Шкутов, міський голова Руслан Марцінків, начальник управління патрульної поліції у м. Івано-Франківську Департаменту патрульної поліції, старший лейтенант поліції Дмитро Міхалець, представники вищих навчальних закладів міста та багато інших.

Курсанти Прикарпаття присягнули  вірно служити українському народові

У виступах промовців звучали щирі напутні слова, сповнені надії на майбутню професійну підготовку правоохоронців нової генерації, які зможуть виявити високі морально-етичні якості, відновивши високий рівень довіри пересічних громадян нашої держави.

Курсанти Прикарпаття присягнули  вірно служити українському народові

Знаменно, що прийняття присяги збігається з великим християнським святом – Покровом Пресвятої Богородиці, яка завше була хоронительницею українських лицарів. Представники духовенства всіх релігійних конфесій області поблагословили та окропили свяченою водою першокурсників, побажавши їм з честю і гідністю сповнювати професійний і громадський обов’язок.

Курсанти Прикарпаття присягнули  вірно служити українському народові

Музичне вітання для курсантів та гостей свята лунали від колишнього випускника факультету, заслуженого артиста України, підполковника у відставці Володимира Коваленка та учасників художньої самодіяльності факультету.

Завершився ритуал прийняття присяги урочистим маршем молодого поповнення Прикарпатського факультету (м. Івано-Франківськ) Національної академії внутрішніх справ.

У День захисника Вітчизни бажаємо всім курсантам й офіцерам бути гідними священного обов’язку служінні українському народові і стати справжнім зразком лицарської звитяги та честі.

Прикарпатський факультет, м. Івано-Франківськ

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X