Курсанти ННІ №3 побували на «Українських вечорницях»

18-05-2018 Переглядів: 44

Кожна нація має свої звичаї, обряди, свята, церемонії, що виробились протягом століть і освячені віками. Саме вони є джерелом невичерпної творчості талановитого українського народу. Переконатися у цьому змогли і курсанти першого курсу ННІ №3, завітавши 17 травня до Київського академічного театру українського фольклору «Берегиня» на виставу «Українські вечорниці».

Курсанти ННІ №3 побували на «Українських вечорницях»

За історичними характеристиками вечорниці – це одна із осінньо-зимових розваг, що відбувалися у приміщенні. На них оповідали казки, проводили обряди гадання, співали, танцювали, а також поєднували дозвілля з роботою (дівчата вишивали, пряли). Вечорниці відвідували молоді люди, які не були одружені.

…Звучать мелодійні мотиви. Святково прибрана світлиця. Зал глядачів в очікуванні. І ось на сцені розпочинається справжнє дійство. Тут і господар та господиня хати, їх куми та подруги, і звичайно ж, парубки та дівчата.

Курсанти ННІ №3 побували на «Українських вечорницях»

Високопрофесійні виступи артистів театру «Берегиня» максимально дозволили глядачам поринути в атмосферу справжніх українських вечорниць.

Звучали обрядові українські пісні, розігрувалися тематичні побутові сценки, виконувались танцювальні постановки.

Незабутній характер того часу підсилювався колоритним сценічним вбранням, дотепним гумором і музичним супроводом, адже композиції виконувалися на унікальних інструментах, притаманних тільки українській фольклорній музиці.

Курсанти ННІ №3 побували на «Українських вечорницях»

Цього вечора було надзвичайно весело і захопливо. «Українські вечорниці» пройшли на одному подиху. Присутні у залі, і наші курсанти також, набрались позитиву, збагатились духовно, доторкнулись до історичної спадщини наших предків.

ВСГР ННІ №3

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X