Курсантці академії Катерині Мошківській призначено стипендію Президента України

21-11-2022 Переглядів: 739

Курсантці академії Катерині Мошківській  призначено стипендію Президента України

Відповідно до Указу Президента України від 16 листопада 2022 року № 776/2022, стипендію Глави держави призначено переможниці ХІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка Катерині Мошківській, курсантці навчально-наукового інституту № 3 НАВС, що посіла перше місце в номінації серед закладів вищої освіти зі специфічними умовами навчання.

Курсантці академії Катерині Мошківській  призначено стипендію Президента України

Фінальний етап Конкурсу відбувся ще в лютому, до початку широкомасштабної війни в країні. Коли дівчина готувала свою творчу роботу, вона не здогадувалася, що кожне слово в ній невдовзі набуде цілком нового змісту й лунатиме вже під звуки нескінченних вибухів і канонад, від яких щодня і щоночі здригатиметься наша земля. У проникливих, патріотичних і щемних рядках авторської поезії «І на оновленій землі врага не буде…», присвячених нинішнім захисникам України, тісно переплетено мотиви пророчих віршів Великого Кобзаря з вірою в славних героїв сучасності, що в запеклому протистоянні лютому ворогові мужньо вистоять, звільнять Батьківщину ‒ й у світі знову запанує мир. Неосяжна глибина думки і висока художня майстерність твору Катерини гідно поціновані членами журі знаного Міжнародного конкурсу.

«Ця перемога, ‒ зазначила наставниця Катерини професорка кафедри правничої лінгвістики НАВС Наталія Стратулат, ‒ не просто черговий диплом, це надзвичайно високе досягнення та визнання непересічних здібностей талановитої дівчини. Нестримна гордість переповнює за нашу курсантку, нашу Академію, нашу Україну! Пишаюся тим, що маю змогу працювати з такою наполегливою, обдарованою здобувачкою!»

Особистісний потенціал дівчини справді вражає багатогранністю. У роки дитинства Катерина старанно навчалася у Вертокиївській загальноосвітній школі, що на Житомирщині, брала активну участь в олімпіадах, здійснювала наукові пошуки у складі Малої академії наук, а також відвідувала заняття з хорового співу й гурток акторського мистецтва, охоче виступала на сцені, декламувала вірші. Повсякчас розвивала здібності в образотворчому мистецтві, у старших класах навчалася в художній школі, її роботи неодноразово посідали призові місця на різних конкурсах і виставках. Дівчина малює аквареллю, маслом, в авторському стилі переважають портретика і графіка.

Курсантці академії Катерині Мошківській  призначено стипендію Президента України

Курсантці академії Катерині Мошківській  призначено стипендію Президента України

Курсантці академії Катерині Мошківській  призначено стипендію Президента України

Курсантці академії Катерині Мошківській  призначено стипендію Президента України

Попри творчі обдарування, Катерина завжди вбачала своїм призначенням службу в силових структурах. Академію обрала не випадково, адже вважає, що це один з найкращих закладів вищої освіти, де можна отримати базову юридичну підготовку й стати висококваліфікованим правоохоронцем. Дівчина завжди мала твердий намір допомагати людям, причому не заради грошей чи звань, а щоб бути корисною суспільству, робити власний внесок у розвиток демократичної правової держави.

Курсантці академії Катерині Мошківській  призначено стипендію Президента України

Відчула, що мрії здійснюються, коли вперше вдягла курсантську форму й крокувала плацом, готуючись до складання Присяги. Нині Катерина навчається вже на другому курсі за спеціальністю «Правоохоронна діяльність», цікавиться роботою поліції, прагне працювати в підрозділах ювенальної превенції. Щиро переконана, що саме в роботі з дітьми їй вдасться цілком реалізувати свій фаховий потенціал і стати справжнім професіоналом.

Ще з першого курсу науковим керівником Катерини стала Наталія Стратулат, яка й спрямувала здібну, допитливу курсантку до участі в науково-практичних конференціях, присвячених українській мові в юриспруденції. Свої наукові пошуки молода дослідниця присвятила темі розвитку мовленнєвої культури правоохоронців і вже має перші публікації. Курсантка впевнена, що мова ‒ не просто набір символів, це закодована душа народу, а працівники органів правопорядку, грамотно спілкуючись із громадянами, виявляють передусім патріотизм, повагу до національних цінностей, високий рівень освіченості й духовності та мають бути взірцевими у всьому.

На запитання, як вдається поєднувати насичене курсантське життя з різноспрямованою творчою діяльністю, Катерина усміхнено відповіла: «Звісно, часу обмаль. Однак будь-який шлях стає значно легшим, коли застосовуєш творчий підхід, це стимул до постійного руху й розвитку в усіх сферах людської діяльності. Формула успіху відома кожному: лише десять відсотків – це талант, а дев’яносто ‒ постійна робота над собою. Тому живу навчаючись, а навчаючись – творю…»

Майбутнє країни ‒ це сильна духом, прогресивна, національно свідома молодь, що має активну життєву позицію, ніколи не зупиняється на досягнутому, постійно самовдосконалюється та мотивована на особистісний успіх заради Великої Перемоги!

Тож зичимо Катерині невичерпного натхнення в підкоренні нових наукових і творчих вершин, здобутків на шляху професійного зростання, віри в себе й у власні сили задля втілення амбітних зіркових задумів!

Відділення комунікації НАВС

              
 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X