Курсант НАВС врятував життя 83-річному дідусеві

28-01-2015 Переглядів: 416

Національна академія внутрішніх справ вкотре підтвердила професійність своїх вихованців – вони і надалі будуть взірцем офіцерської честі, мужності та готовності прийти на допомогу у скрутну хвилину.

Так, нещодавно першокурсник академії рядовий міліції Ярослав Вікторов у вільний від навчання час, у столичному метро «Хрещатик» при світлі вже прибуваючого потяга, почув вигуки про допомогу. Звісно, він не міг лишитися осторонь. Розштовхуючи спантеличений натовп, побіг у напрямку голосів і побачив дідуся, який непритомний лежав на колії. Часу на роздуми не було - стрибнув на колії і за допомогою небайдужих громадян, витягнув постраждалого на платформу і ледве встиг піднятися сам - потяг загальмував в лічених метрах від нього.

Курсант НАВС врятував життя 83-річному дідусеві

Ярослав, як і вчили, одразу ж викликав швидку та міліцію, не чекаючи на їх прибуття кваліфіковано надав першу долікарську допомогу і повернув потерпілого до тями. Вже потім він почув з натовпу схвальні відгуки про свій мужній вчинок, втім скромно промовчав, що він є курсантом Національної академії.

З огляду на поважний вік людини, хлопець особисто супроводжував його до медичного закладу і сприяв пройти всі необхідні обстеження. Згодом лікарі повідомили, що загроза здоров’ю чоловіка вже минула. Молодий рятувальник днями провідав та привітав дідуся з Днем народження.

Декілька слів і про самого Ярослава. Зовсім не дивно, що він, ризикуючи власним життям, кинувся на допомогу. Юний правоохоронець не з чуток знає про важку міліцейську службу, адже його батько пройшов шлях від інспектора до керівника підрозділу столичної служби карного розшуку, і слугує прикладом справжнього офіцера. Рівняючись на нього, та продовжуючи династію, хлопець твердо вирішив стати вартовим правопорядку. Першим кроком був вступ до Юридичного ліцею імені Ярослава Кондратьєва НАВС, де він пліч-о-пліч навчався з дітьми, батьки яких загинули під час виконання службових обов’язків. З приводу наведеної пригоди, то за зізнанням курсанта, він і не міг вчинити інакше – міліціонер повинен швидко зорієнтуватись і допомагати в будь-якій ситуації.

Курсант НАВС врятував життя 83-річному дідусеві

Відрадно, що така надійна молодь виховується в стінах нашого вишу, переймаючи від батьків та вчителів високий скарб людських цінностей - саме за ними стоїть світле майбутнє країни та безпека її громадян. Тож побажаємо Ярославу світлої долі та натхнених подвигів на ниві служіння українському народові в лавах нової генерації міліції, яка впевнено реформується в національну поліцію.

Леонід Кальченко,
фото Анастасії Афоніної

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X