Круглий стіл з нагоди Міжнародного дня захисту дітей

05-06-2019 Переглядів: 314

30 травня учасники наукового товариства Прикарпатського факультету обговорили актуальні питання захисту прав дитини.

Круглий стіл з нагоди Міжнародного дня захисту дітей

У вступному слові керівник наукового товариства Ігор Онищук зазначив, що повний і всебічний розвиток особистості дитини, створення необхідних умов для реалізації та захисту її прав і свобод – одне з головних завдань будь-якої сучасної демократичної та правової держави. У законодавстві України захист прав дітей, їх добробут визнано загальнодержавним пріоритетом, що зумовлено стратегічною роллю молодого покоління в гарантуванні життєздатності суспільства та прогнозуванні його розвитку.

Здобувачі вищої освіти виступили з доповідями, що стосувалися питань захисту прав дітей в умовах асоціальних сімей, використання дітей для жебракування, дотримання Конвенції про права дитини, роль психолога в роботі з неповнолітніми правопорушниками, міжнародного досвіду здійснення незалежного контролю за реалізацією прав дітей.

Учасники круглого столу констатували, що проблеми дітей з інвалідністю, дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, досі лишаються нерозв’язаними. Також не передбачено дисциплінарну відповідальність як посадових осіб, так і громадян за неналежну реалізацію прав та свобод дітей і зловживання в цій сфері.

Прикарпатський факультет

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X