Круглий стіл на тему «Права людини в сучасних умовах розбудови громадянського суспільства в Україні»

07-12-2018 Переглядів: 747

6 грудня 2018 року в рамках Всеукраїнського тижня права на базі навчально-наукового інституту № 2 НАВС відбувся круглий стіл за темою «Права людини в сучасних умовах розбудови громадянського суспільства в Україні». Захід відбувся спільно із кафедрою конституційного права та прав людини.

Круглий стіл на тему «Права людини в сучасних умовах розбудови громадянського суспільства в Україні»

Участь у круглому столі взяли заступник директора навчально-наукового інституту № 2 з навчально-методичної та наукової роботи, кандидат юридичних наук, доцент Білозьоров Є.В., професор кафедри конституційного права та прав людини, кандидат юридичних наук, доцент Хальота А.І., доцент кафедри конституційного права та прав людини, кандидат юридичних наук Славна О.В., доцент кафедри конституційного права та прав людини, кандидат юридичних наук Кульчицька О.В., а також курсанти та студенти інституту.

У ході обговорень науковцями було висвітлено низку питань: утвердження прав людини в сучасних умовах розбудови громадянського суспільства в Україні та відповідність їх міжнародним правовим стандартам, дотримання прав людини та громадянина, що відповідають вимогам сьогодення, проблеми, що пов’язані з порушенням прав людини на тимчасово окупованій території сходу України, осіб з обмеженими можливостями, недопущення дискримінації у всіх її проявах, напрями діяльності у попереджені та протидії насильства у сім’ї, механізми запобігання катувань, жорстокого та нелюдського поводження.

Курсанти разом із студентами ННІ № 2 висвітлили тематику міжнародних стандартів виборчих прав їх реалізація у виборчому законодавстві України, забезпечення прав громадян на службу в органах місцевого самоврядування в умовах децентралізації влади, нормативного забезпечення права людини на отримання правового статусу громадянина України в умовах сьогодення.

За підсумками обговорення учасники круглого столу підкреслили необхідність розширити і поглибити тематику теоретичних досліджень щодо сучасних проблем прав людини, частіше залучати молодих дослідників до наукових досліджень.

Кафедра конституційного права та прав людини НАВС, ННІ №2

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X