Обмін досвідом. Бінарне заняття з представником Департаменту кіберполіції НПУ

20-07-2018 Переглядів: 211

19 липня в інституті післядипломної освіти НАВС доцент кафедри оперативно-розшукової діяльності Тетяна Демедюк спільно з начальником управління Департаменту кіберполіції Національної поліції України Станіславом Самойловим провели бінарне заняття на тему «Особливості документування кримінальних правопорушень, повя’заних з незаконним обігом наркотичних засобів та психотропних речовин, що вчиняються з використанням інноваційних технологій, зокрема в мережі Інтернет» для оперативних працівників підрозділів протидії наркозлочинності та карного розшуку Національної поліції України.

Станіслав Самойлов ознайомив слухачів зі структурою та напрямками діяльності Управління інформаційних технологій та програмування Департаменту кіберполіції НПУ.

Обмін досвідом. Бінарне заняття з представником Департаменту кіберполіції НПУ

Під час заняття було обговорено сучасні методи проведення цифрових криміналістичних досліджень електронних носіїв інформації та порядок отримання інформації з відкритих каналів зв’язку. Розкрито можливості встановлення працівниками поліції місцезнаходження (маршрут переміщення) особи та/або транспортного засобу за результатами аналізу геолокаційних даних. Розглянуто рекомендації щодо порядку розслідування шахрайств, вчинених з використанням мережі Інтернет.

Представник Департаменту кіберполіції поділився напрацьованим практичним досвідом, навівши приклади зі своєї діяльності, та відповів на численні запитання присутніх щодо зазначених вище напрямів роботи.

Своєю чергою, учасниками заняття було наголошено про необхідність покращення взаємодії оперативних підрозділів з підрозділами Департаменту кіберполіції НПУ в запобіганні кримінальним правопорушенням, їх виявленні та розслідуванні.

Загалом бінарне заняття було цікавим, насиченим та пізнавальним для всіх слухачів підвищення кваліфікації.

Інститут післядипломної освіти

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X