Міграційне право ЄС крізь призму наукових досліджень: виклики сьогодення

05-06-2024 Переглядів: 143

Ад’юнкт кафедри криміналістики та судової медицини НАВС, консультант юридичної клініки «Захист» ННІ №1 капітан поліції Юлія Васюта взяла участь у школі «Міграційне право ЄС» у межах реалізації освітнього проєкту з науковою складовою «Міграційна політика та право ЄС у контексті цілей сталого розвитку» напряму «Жан Моне» програми Еразмус+.

Міграційне право ЄС крізь призму наукових досліджень: виклики сьогодення

Програма заходу передбачала інтенсивну роботу щодо актуальних проблем міграційного права ЄС. Юлія приєдналася до обговорення ключових питань школи: передусім було досліджено історію міграційних процесів у Європі, систему інституцій ЄС у сфері міграції (CEPOL, Eurojust, Europol, FRA, Frontex), напрями вдосконалення механізму регулювання міграційних потоків і протидії незаконній міграції, основні положення шенгенського права та шенгенської інформаційної системи, а також захисту прав людини в міграційних процесах. Окрім цього, у межах школи відбувся вебінар «Права ВПО. Статус осіб, які потребують тимчасового захисту, в ЄС». Лекторами заходу стали учасники проєктної команди Сумського державного університету за участю фахівця з моніторингу ситуації ВПО БФ «Право на захист» і секретарки Ради з питань ВПО при Сумській ОДА.

Також представниця академії взяла участь у науково-практичному круглому столі «Свобода вираження поглядів: проблеми імплементації європейських стандартів в Україні», метою якого стало обговорення сучасних викликів для реалізації фундаментального права на свободу вираження поглядів за умов воєнного стану.

Дослідження актуальних питань міграційного права є пріоритетною складовою визначення механізму співпраці правоохоронних органів і міжнародних організацій під час розслідування нелегальної міграції.

Міграційне право ЄС крізь призму наукових досліджень: виклики сьогодення

 

Відділення комунікації НАВС

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X