У ролі вправних ньюс-мейкерів

13-07-2018 Переглядів: 189

Не завжди говори, що знаєш,
але завжди знай, що говориш.
Клавдій

Фах поліцейського вимагає не тільки досконалого виконання своїх функціональних обов’язків, а й вміння репрезентувати результати своєї діяльності суспільству через ЗМІ. З метою удосконалення вміння брати участь у заздалегідь не підготовленій соціальній комунікації викладачем кафедри соціально-гуманітарних дисциплін Прикарпатського факультету (м. Івано-Франківськ) НАВС Володимиром Ясликом разом із завідувачем сектору комунікації ГУНП в Івано-Франківській області Мирославою Белдик проведено практичне заняття, на якому здобувачі вищої освіти засвоїли навички та вміння давати інтерв’ю.

У ролі вправних ньюс-мейкерів

Проведення "прямих ефірів" і "прямих включень", як зазначила Мирослава Белдик, є надзвичайно важливими в роботі правоохоронних органів, оскільки суспільство вимагає швидкого розголосу про резонансні події, негайні відповіді на заплутані питання про особливості правоохоронної діяльності, стан розкриття злочинів. Часто надання інформації представникам ЗМІ є спонтанним, тому інформатор завжди повинен бути озброєний всім арсеналом засобів, які забезпечать успішність його виступу, а це не тільки міміка, жести, погляд, поза, а й зміст повідомлюваного, що залежить від уміння послуговуватися мовним інвентарем і мовленнєвими прийомами. Упевненість та стійкість особи-респондента залежить від володіння інформацією про подію, тому вміння критично аналізувати та фільтрувати достовірність інформації є важливою запорукою успішного інтерв’ю поліцейського.

Під час бесіди з речником-практиком здобувачі вищої освіти спробували дати інтерв’ю на задану тематику. У когось виходило вдало, деяких курсантів видавав зовнішній вигляд розгубленості, однак пані Мирослава всіх заспокоїла, адже вміння давати інтерв’ю приходить з досвідом.

У ролі вправних ньюс-мейкерів

У результаті плідної зустрічі здобувачі вищої освіти засвоїли основні рекомендації для успішного інтерв’ю: ніколи не коментувати того, про що немає чіткого уявлення; не давати волю почуттям та емоціям; ніколи не говорити: «Без коментарів», адже завжди можна знайти спосіб відповісти на запитання, навіть якщо не знаєте відповіді. Правоохоронець, який дає інтерв’ю – це обличчя всієї правоохоронної системи, він сприяє формуванню позитивного іміджу всієї системи правоохоронних органів, тому поведінка та кожне сказане слово мають особливу вагу.

Даючи інтерв’ю, курсанти використовували знання та вміння, здобуті під час факультативного курсу «Ораторське мистецтво. Культура публічного виступу». Тому зустріч із завідувачем сектору комунікації ГУНП була своєрідним підсумковим випробуванням та визначенням рівня засвоєних знань під час факультативу.

Прикарпатський факультет (м. Івано-Франківськ)

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X