Історія розвитку й становлення судової експертизи

10-06-2019 Переглядів: 1267

7 червня за такою назвою відбувся круглий стіл на базі Київського національного університету імені Тараса Шевченка, присвячений 55-й річниці з дня заснування міжвідомчого науково-методичного збірника «Криміналістика і судова експертиза».

У науковому заході взяли участь декан юридичного факультету університету Іван Гриценко, ректор Академії адвокатури України Тетяна Варфоломеєва, фахівці Київського науково-дослідного інституту судових експертиз на чолі з директором Олександром Рувіном, а також наукові й науково-педагогічні працівники закладів вищої освіти міста Києва.

Національну академію внутрішніх справ представили завідувач кафедри криміналістичного забезпечення та судових експертиз Володимир Атаманчук, професори кафедри Андрій Кофанов і Євгенія Свобода, доцент Тетяна Михальчук, а також працівники науково-дослідної лабораторії з проблем криміналістичного забезпечення та судової експертології Володимир Юсупов, Михайло Нечеснюк, Ярослав Фурман.

Історія розвитку й становлення судової експертизи

Історія розвитку й становлення судової експертизи

Учасники круглого столу переглянули презентаційний фільм про Київський науково-дослідний інститут судових експертиз – «найдавнішу» державну судово-експертну установу України, ознайомилися з історією наукового збірника «Криміналістика і судова експертиза», перший номер якого вийшов друком 1964 року.

Провідний науковий співробітник лабораторії з проблем криміналістичного забезпечення та судової експертології НАВС Володимир Юсупов підготував доповідь «Роль збірника «Криміналістика і судова експертиза» у формуванні загальної теорії судової експертизи», у якій висвітлив вплив публікацій учених-криміналістів на розвиток судової експертології, формування вітчизняної наукової школи судової експертизи та роль у цьому Київського інституту судових експертиз, зокрема його фахового видання.

Історія розвитку й становлення судової експертизи

Гостям заходу було вручено ювілейний збірник «Криміналістика і судова експертиза» 2019 року.

Історія розвитку й становлення судової експертизи

Фахівці обговорювали перспективні напрями розвитку юридичної (правничої) науки в Україні, досягнення власних підрозділів, установ та організацій у криміналістиці й судовій експертизі, що сприяло зміцненню співпраці наукових і практичних закладів.

Володимир Юсупов, навчально-науковий інститут № 2

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X