Інтегроване заняття як ефективна форма вивчення цивільно-правових дисциплін

16-05-2019 Переглядів: 232

На Прикарпатському факультеті (м. Івано-Франківськ) Національної академії внутрішніх справ доцент кафедри адміністративних та цивільно-правових дисциплін Ольга Таран і старший викладач кафедри Юлія Ваньчик провели для здобувачів вищої освіти 2-го курсу інтегроване заняття з навчальної дисципліни «Цивільне право та процес».

Обговорювали актуальні питання позовного провадження, його ознаки, стадії та принципи. Завдяки інтегрованій формі уроку здобувачі опанували знання щодо співвідношення поняття позову та його елементів в адміністративному і цивільному судочинстві.

Інтегроване заняття як ефективна форма вивчення цивільно-правових дисциплін

Ольга Таран акцентувала увагу на новелах позовного провадження, зокрема впровадженні системи електронного судочинства та поділу позовного провадження на загальне і спрощене. Юлія Ваньчик схарактеризувала основні ознаки позовного провадження в адміністративному судочинстві. За допомогою порівняльно-правового методу здобувачі вищої освіти відмежовували позови, які є предметом розгляду в порядку цивільного судочинства, від тих, що розглядають у межах адміністративного судочинства. На прикладах судової практики проаналізували проблеми, які виникають під час розмежування відповідних категорій справ, і виокремили шляхи їх розв’язання.

Прикарпатський факультет

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X