Інструктаж перед канікулами в юридичному ліцеї

26-05-2018 Переглядів: 252

25 травня, в Юридичному ліцеї ім. Ярослава Кондратьєва, відбувся інструктаж щодо правил поведінки під час літніх канікул, який провів професор кафедри адміністративної діяльності Сергій Братель.

Інструктаж перед канікулами в юридичному ліцеї

На початку зустрічі ліцеїстам було запропоновано пройти опитування з елементами змагання. Зі своїх власних смартфонів ліцеїсти зайшли у віртуальну кімнату, створену за допомогою сервісу “Kahoot”, та відповідали на запитання, які стосувалися можливих життєвих ситуацій. За кожну правильну відповідь учасникам присуджувалися бали, а переможці визначалися за сумою балів за всі відповіді. Такий вид діяльності не лише допоміг швидко перевірити знання ліцеїстів із зазначеної теми, але й створив атмосферу дружніх змагань і налаштував на відверту розмову.

Інструктаж перед канікулами в юридичному ліцеї

Ефективною також виявилася робота в командах, коли ліцеїсти обговорювали, які бувають громадські місця, які напої можна там пити, чому не можна там палити, які дії можуть спричинити пожежу, чому не можна з’являтися в громадських місцях у нетверезому стані. Під час активної дискусії ліцеїстів також зацікавило питання щодо використання піротехнічних засобів.

Разом із Сергієм Брателем ліцеїсти детально розглянули такі питання: нецензурна лайка в громадських місцях, образливе чіпляння до громадян та інші подібні дії, що порушують громадський порядок і спокій громадян; заборона продажу неповнолітнім особам продукції, що містить етиловий, коньячний, плодовий, плодово-ягідний спирт; придбання самогону та інших міцних спиртних напоїв домашнього вироблення; розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява у громадських місцях у п'яному вигляді; ознаки алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції сп’яніння; куріння тютюнових виробів у місцях, де це заборонено законом, а також в інших місцях, визначених рішенням відповідної сільської, селищної, міської ради; небезпечні для життя стани, які може спричинити куріння; причини виникнення лісових пожеж, порушення вимог пожежної безпеки в лісах і правила пожежної безпеки в Україні; особливості адміністративної відповідальності неповнолітніх; вчинення неповнолітніми віком від чотирнадцяти до шістнадцяти років і від шістнадцяти до вісімнадцяти років правопорушення; заходи впливу, що застосовуються до неповнолітніх; порядок виконання постанови про накладення штрафу у разі відсутності самостійного заробітку в осіб віком від шістнадцяти до вісімнадцяти років, які вчинили адміністративне правопорушення.

Інструктаж перед канікулами в юридичному ліцеї

Протягом усього інструктажу ліцеїсти не лише слухали, але й висловлювали свою точку зору, висували різні аргументи, пропонували власні варіанти вирішення проблем, дискутували, запитували, пояснювали, що дозволило їм усвідомити важливість дотримання таких правил поведінки.

Юридичний ліцей ім. Ярослава Кондратьєва
Кафедра адміністративної діяльності

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X