Екскурсія курсантів ННІ №3 до Національного музею українського народного декоративного мистецтва

13-02-2018 Переглядів: 177

З початком нового семестру відділення соціально-гуманітарної роботи в навчально-науковому інституті №3 традиційно продовжує організовувати екскурсії перемінного особового складу до визначних місць Києва.

Екскурсія курсантів ННІ №3 до Національного музею українського народного декоративного мистецтва

10 лютого курсанти інституту разом з магістром лейтенантом поліції, помічником куратора Бащуком О.Р. відвідали Національний музей українського народного декоративного мистецтва.

Нині він один з найбільших художніх музеїв України, що розташований на території Києво-Печерського історико-культурного заповідника.

В експозиції музею площею 1500 кв.м., представлені всі види народного мистецтва України: килимарство, ткацтво, вибійка, вишивка, кераміка, різьблення та розпис по дереву, художня обробка шкіри, рогу та металу, скло, фарфор, писанкарство, народний живопис та іконопис.

Колекція музею, з якою знайомились курсанти, складає понад 75 тис. творів традиційного народного та професійного декоративного мистецтва. Хлопці та дівчата з цікавістю і захопленням розглядали різноманітні за матеріалом, формою, декоруванням і призначенням предмети домашнього вжитку, перетворені руками талановитих майстрів у високохудожні мистецькі твори. Всі вони мають яскраво визначені регіональні відмінності.

Найбільше курсантам сподобалося гордість та окраса колекції – українське народне вбрання ХIХ – поч. ХХ ст.. всіх регіонів України, де в єдиному художньому ансамблі поєдналися мистецтво крою, ткання, вишивки, аплікації, вибійки, плетіння, обробки шкіри та металу.

Експонати були дуже цікаві як за формою, так і за кольором, а розповідь екскурсовода додала курсантам вражень від переглянутого та приємних емоцій.

ВСГР ННІ №3

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X