Екскурсія до Національного науково-природничого музею

21-05-2018 Переглядів: 243

З метою якісної підготовки до складання зовнішнього незалежного оцінювання з біології та виконання навчальної програми ліцеїсти другого курсу відвідали Національний науково-природничий музей Національної академії наук України. Це найбільший природничий музей в Україні, єдиний експозиційно-територіальний комплекс у складі геологічного, палеонтологічного, зоологічного, ботанічного і археологічного музеїв, в яких зібрані понад 30 тис. експонатів, що розповідають про виникнення, будову та еволюцію Землі, її рослинний і тваринний світ, минуле і сучасність.

Екскурсія до Національного науково-природничого музею

Знайомство з музейним комплексом розпочалось з Ботанічного музею, саме тут ліцеїсти мали змогу ознайомитись з натуральними експонатами рослин та насіння з різних територій нашої Батьківщини, а також з картами ареалів поширення та фотографіями флори Земної кулі. Завдяки чудовим панорамно-об'ємним діаграмам різноманітних ландшафтних картин, вихованці ліцею мали можливість побачити унікальну рослинність у різних кліматичних поясах нашої планети.

Логічним продовженням екскурсії стало відвідування Зоологічного музею, в якому вони мали можливість прослідкувати морфологічну будову та всі особливості різних таксонів груп безхребетних та хребетних тварин. Найбільше вражень ліцеїсти отримали від колекції метеликів та залу ссавців, де вони познайомились з різним представниками цього класу та побачили багато рідкісних тварин.

Екскурсія до Національного науково-природничого музею

У Палеонтологічному та Геологічному музеях ліцеїсти звернули увагу на зразки гірських порід та мінералів, викопної флори і фауни. Зали прикрашені відбитками безхребетних тварин і рослин, скам'янілими стовбурами дерев, шматочками бурштину з комахами в середині.

Найбільше захоплення в ліцеїстів викликала експозиція Археологічного музею, де були продемонстровані головні етапи розвитку та становлення людства, представлені найдавніші знаряддя праці та речі бронзового століття. Відвідування саме цих залів музеїв стали логічним завершенням вивчення курсу «Загальна біологія», завдяки яким у ліцеїстів сформувалась цілісна картина світу та процесів, що в ньому відбуваються.

Екскурсія дала можливість розширити та систематизувати власні знання ліцеїстів за курс біології про природу, про проблеми взаємовідносин людини з навколишнім середовищем, пропаганду охорони та раціонального використання природних ресурсів. Ліцеїсти отримали приємні емоції та безцінні знання, що допоможуть їм у підготовці до випускних іспитів.

Юридичний ліцей

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X