Дорогі побратими-чорнобильці!

14-12-2022 Переглядів: 326

14 грудня в Україні відзначають День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС!

Дорогі побратими-чорнобильці!

Планетарна за своїми масштабами техногенна катастрофа є однією з найтрагічніших подій минулого століття. Стаючи до бою з невидимим підступним ворогом, в епіцентр аварії першими прибули ліквідатори – пожежники, правоохоронці, військовослужбовці, медики, які самовіддано виконували службовий обов’язок, усвідомлюючи високу відповідальність перед людством, ціною власного життя та здоров’я відчайдушно намагалися приборкати некеровану атомну стихію. Багатьох і зараз тепло згадую поміж тих, хто також заступив на службу тієї жахливої ночі на станційній платформі Чорнобиля.

Саме в річницю завершення будівництва саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком ЧАЕС ми віддаємо данину глибокої шани героям-чорнобильцям, серед яких – і викладачі та слухачі на той час Київської вищої школи МВС та навчального центру УВС міста Києва.

З плином часу в серцях патріотів ця рана не загоюється, і світлу пам’ять про ліквідаторів, які пішли із життя, ми передаємо прийдешнім поколінням з упевненістю, що страшні події квітня 1986-го не забудуться ніколи.

Цьогоріч, у 36-ту річницю трагедії, над нашою країною нависла ще одна глобальна загроза – повномасштабне вторгнення військ рф. Спротив тривалій російській агресії потребує неабиякої витримки, незламності духу та єднання. Наслідуючи подвиг героїв минулого, наші славетні захисники й захисниці докладають надлюдських зусиль, аби відстояти незалежність України й відновити її суверенітет на всіх територіях, зберегти об’єкти критичної інфраструктури, і передусім – атомної енергетики.

Тож низький уклін вам, ветерани-чорнобильці! Зичимо вам і вашим родинам міцного здоров’я, добробуту, злагоди й наснаги, щоб наближати нашу Перемогу й разом відбудувати вільну й безпечну країну!

Нехай береже Бог вас і нашу Батьківщину!

Разом ми сильні!

Слава Україні!

 

З глибокою повагою і вдячністю кожному
ректор
генерал поліції першого рангу
                                                     Володимир ЧЕРНЄЙ

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X