Діяльність поліцейських детективів в Україні

16-05-2019 Переглядів: 1518

З метою посилення практичної складової освітнього процесу 14 травня 2019 року доцент кафедри досудового розслідування ННІ № 1 НАВС Ганна Степанова організувала зустріч курсантів 4-го курсу ННІ № 1 з практичним працівником Національної поліції – старшим слідчим в ОВС відділу розслідування особливо тяжких злочинів СУ ГУНП в Київській області підполковником поліції Олександром Бондаренком.

Діяльність поліцейських детективів в Україні

Зустріч була присвячена темі «Діяльність поліцейських детективів в Україні». Під час бесіди Олександр Бондаренко розповів про особливості роботи поліцейських детективів в Україні, діяльність яких була запроваджена в грудні 2016 року. У квітні 2017 року проект розширили на відділення в Чугуєві, Дрогобичі, Подільську, Миргороді, Охтирці, Хмельницькому й Енергодарі. У липні 2017 року в Головному слідчому управлінні Національної поліції створено підрозділ детективів, до якого ввійшли оперативні працівники та слідчі. З 29 грудня 2017 року підрозділи детективів почали функціонувати в головних управліннях поліції всіх областей.

Актуальним лишається питання законодавчого врегулювання діяльності детективів у Національній поліції України. Нині розроблено низку законопроектів, метою яких є законодавче врегулювання детективної (розшукової) діяльності як комплексу державних заходів, спрямованих на вдосконалення механізму забезпечення конституційних прав і свобод людини, захисту законних прав та інтересів юридичних осіб.

Під час бесіди здобувачі вищої освіти мали можливість не лише отримати нові знання, а й особисто поставити запитання практичному працівнику.

ННІ № 1,
кафедра досудового розслідування

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X