День вишиванки

15-05-2019 Переглядів: 1606

Вишиванка – візитівка України. Історія української вишиванки налічує близько тисячі років. Традиція носити її ріднить нас із традиціями інших слов'янських народів, національні костюми яких також передбачають вишиті сорочки з орнаментом. Вишиванку протягом століть українці носили як повсякденний одяг, водночас, сприймали її як оберіг – символ здоров'я та краси.

День вишиванки

Ідея свята полягає в збереженні українських цінностей та їх популяризації серед молоді й населення загалом. За ініціативою студентів, школярів, громадських і культурних діячів цього дня проводять концерти, ходу, конкурси, вечорниці, ярмарки. Свято запрошує кожного свідомого громадянина до простого вчинку – одягнути вишиванку. Люди в День вишиванки завжди піднесені й усміхнені, адже в стародавньому одязі закодовано символи сили, добробуту, краси й оберегів.

Курсанти навчально-наукового інституту № 2 НАВС долучилися до Всеукраїнського флешмобу, приуроченого до Дня вишиванки. Всесвітній день вишиванки – міжнародне свято, покликане зберегти споконвічні народні традиції, пов’язані з етнічним вишитим українським одягом.

День вишиванки

З нагоди свята здобувачі вищої освіти одягли вишиванки, привезені з різних куточків України. Різноманітність стилів виконання орнаментів зачаровувала погляд.

Нехай це свято зітре кордони й об'єднає українців у всьому світі. Чудового настрою та різнобарвних вражень! Вітаємо зі святом!

ННІ № 2

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X