Черговий фінал для НАВС!

04-06-2014 Переглядів: 634

Третє червня увійде в історію Національної академії внутрішніх справ, адже саме в цей день на стадіоні Національного університету державної податкової служби України (НУДПСУ) наша збірна команда з футболу, у нелегкому протистоянні за вихід у фінал кубку Футбольної асоціації студентів м. Києва, перемогла «податківців».

Черговий фінал для НАВС!

За сприяння ректора академії генерал-майора міліції Чернєя Володимира Васильовича, команду приїхало підтримати майже півтори сотні курсантів, які вправно розмістилися на трибунах розкішного стадіону НУДПСУ. Сам поєдинок привертав багато уваги з-боку небайдужих до цього виду спорту людей і саме тому серед почесних гостей можна було помітити президента футбольної асоціації студентів м. Києва Вадима Місюру, його заступника Олександра Кревського, заслуженого майстра спорту СРСР Стефана Решко, володаря кубку України 2013 року серед аматорів, президента СК «Чайка» Олександра Нігруцу та багато інших.

Черговий фінал для НАВС!

Черговий фінал для НАВС!

У двобої зійшлися найсильніші серед студентів футбольні колективи м. Києва, адже для того щоб потрапити у пів-фінал кожна із команд пройшла нелегкий шлях, долаючи непростих суперників. У 18.00 розпочалася гра, команди між собою зустрілися вперше. Вже у першій п’ятихвилинці нападник біло-голубих (НАВС) Ігор Кедик міг відкривати рахунок, але удар на себе прийняла стійка. Пізніше гра дещо вирівнялась. НУДПСУ на правах господаря вправно контролювала м’яча на своїй половині поля, намагаючись виманити НАВС та провести швидкі контр-атакі, проте захист «академівців» як і завжди перебував під особливим контролем. Було видно, що жодна з команд не хоче ризикувати, індивідуальні дії окремих гравців були перенесені на другій план. У центрі поля була помітна якась незрозуміла «возня», проте флангові прориви нагадували про себе від обох команд. Не можна сказати, що гра була «засушена», скоріше занадто обережна, адже кожна помилка коштувала дуже дорого – її вартість Фінал. Після першої 45-ти хвилинки на табло стадіону була зафіксована нічия 0:0, а по перерві команди відновили боротьбу, замін з-боку обох команд проведено не було.

Черговий фінал для НАВС!

Черговий фінал для НАВС!

Розв’язка гри настала на 54 хвилині, коли після вдало виконаного навісу опорний півзахисник Василь Лавренюк ефектним ударом з лівої, майже з 15 метрів, вколотив м’яча у сітку воріт НУДПСУ – рахунок відкрито і на табло засвітилося - 1:0. Від такого перебігу подій тренер «податківців» Сергій Швець вдається до рішучих дій – команда починає швидко перебудовуватись та нав’язує гру вже на чужій половині поля. Спостерігається тотальний пресинг гравців НУДПСУ, господарі поля любою ціною намагаються забити м’яч. І це їм вдається на 65 – й хвилині, помилкою наших захисників та воротаря спритно скористався нападник «податківців». На жаль 1:1 і знову все спочатку. Але НАВС, маючи «гіркий досвід» фінальних ігор, бере гру під контроль і в черговій, відмінно проведеній комбінації, нападник «біло-голубих», кращий бомбардир чемпіонату Ігор Кедик із-за меж карного майданчику забиває красень-гол – м’яч летить по незвичайній траєкторії і «знімає павутиння» з лівої дев’ятки воріт НУДПСУ – воротарі зазвичай у таких ситуаціях виявляються безсилими, гол дійсно був забитий професійно та із розряду тих, що не беруться.

Черговий фінал для НАВС!

Черговий фінал для НАВС!

Група підтримки НАВС на трибунах влаштовує справжню «флурію», що у свою чергу надихає «біло-голубих» та додає їм сил. Гасла «Динамо з Дніпра», «НАВС -вперед», «Треба гол», а також удари барабану неабияк окрилюють та надихають наших хлопців. До речі варто відзначити, що збірну НУДПСУ у рідних стінах прийшло підтримати десяток курсантів та декілька викладачів, які просто спокійно спостерігали за грою, складалось враження, що їх «призначили» піти на футбол. Про наших же такого не скажеш – трибуни стадіону «податківців» мабуть давно не відчували такої енергетики, яку завдали їм курсанти першого курсу на чолі з начальником курсу Андрієм Доброскоком. Напрошувалось запитання: «Хто господарі ми чи вони?».

Черговий фінал для НАВС!

Черговий фінал для НАВС!

Але повернемось на футбольне поле, де на 70-й хвилині за неспортивну поведінку суддя показує червоне світло гравцю НАВС і команда залишається у меншості. Маючи «гандикап» у одного гравця НУДПСУ всіма силами рветься вперед, для того, щоб зрівняти рахунок та перевести матч у овертайм, проте допускається помилок у захисті і за випадковим збігом обставин мало не пропускає третій гол. НАВС сідає в оборону і вистрілює контратаками – на табло 2:1 і 90 хвилин позаду. Суддя компенсовує три хвилини ігрового часу за затримки у грі – небезпечний стандарт біля воріт НАВС відбито. Дві з половиної хвилини пройшли, які ж вони дорогі і неоціненні в дану мить, як вони довго тягнуться... відлік часу вже йде на секунди. Атака «податківців» м’яч перехоплено – Антон Антоненко вибиває його подалі від своїх воріт, наближаючи свою команду до фіналу... 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1 – свисток! ЦЕ ПЕРЕМОГА!

Черговий фінал для НАВС!

Черговий фінал для НАВС!

Радість футболістів Національної академії внутрішніх справ не має меж, вся «лавка» запасних зірвалась з місця та понеслась вітати своїх партнерів по команді. НАВС перериває безпрограшну серію НУДПСУ із п’яти матчів та «вибиває» з кубку м. Києва, одночасно свою безпрограшну серію «академівці» доводять до «восьми». Вперше в історії наша команда зіграє у фіналі на легендарному стадіоні «Динамо» ім. В.В Лобановського із чемпіоном України 2014 року серед студентів – Київським торгово-економічним університетом України (КНТЕУ), який одночасно здолав Національний університет харчових технологій (НУХТ) з рахунком 3:0. Матч відбудеться 12 червня, отож запрошуємо всіх бажаючих підтримати свою рідну команду, адже 12 гравець – це половина перемоги!

За інформацією ФК «Динамо-академія»

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X