Час поділитись досвідом з побратимами по службі

06-12-2017 Переглядів: 197

Найкращим прикладом службового побратимства можна назвати надання практичної допомоги у навчанні оформленню наслідків дорожньо-транспортних подій патрульними поліцейськими Управління патрульної поліції (УПП) м. Бориспіль своїм колегам-патрульним, які приїхали до інституту післядипломної освіти з багатьох куточків України для проходження спеціалізації.

Серед них чимало таких, які ніколи не мали справи з подібним документуванням та, відповідно, вкрай потребують набуття таких умінь та навичок. Однак специфіка даного напрямку професійної діяльності патрульної поліції є такою, що й досвідченим працівникам ніколи не буде зайвим перейняття досвіду інших колег, адже кожна дорожньо-транспортна подія є, об’єктивно, унікальною та неповторною.

Час поділитись досвідом з побратимами по службі

Саме з таких міркувань систематично залучаються до проведення практичних занять з дисципліни «Оформлення матеріалів дорожньо-транспортних подій» Василь Чупрінчук – т.в.о. начальника відділу безпеки дорожнього руху УПП м. Бориспіль, та Сергій Овсієнко – старший інспектор сектору з розшуку та опрацювання матеріалів ДТП УПП м. Бориспіль. Свій безцінний досвід Василь Іванович здобував біля 18 років на посаді старшого інспектора з оформлення матеріалів ДТП Голосіївського РУ ГУ МВС України у м. Києві, а Сергій Васильович – біля 10 років на аналогічній посаді у Дарницькому РУ ГУ МВС України у м. Києві. Тому постає закономірне питання про те, кому, як не їм, навчити молодих колег такій специфічній майстерній справі, оволодіння якою в умовах поки-що надзвичайно складної ситуації з дотриманням правил дорожнього руху на автошляхах України, очевидно та беззаперечно, є вкрай актуальним та важливим.

Час поділитись досвідом з побратимами по службі

Відпрацюванню практичних навичок власне з оформлення ДТП передує аудиторне бінарне заняття під керівництвом професора кафедри адміністративної діяльності Наталії Золотарьової, предметом розгляду на якому, зазвичай, є проблемні питання неналежного утримання посадовими особами вулично-шляхової мережі, що призвело до матеріальних збитків; правильність складання акту огляду вулично-шляхової мережі; особливості взаємодії з органами місцевого самоврядування, балансоутримувачами вулично-шляхової мережі та автодоріг; особливості розгляду в судах матеріалів згідно ч.4 ст.140 КУпАП; особливості виявлення та фіксації слідів на місці ДТП, взаємодії працівників патрульної поліції з учасниками слідчо-оперативної групи, а також особливості оформлення ДТП на спусках, підйомах, поворотах, в умовах кругового руху, на автодорогах з високою інтенсивністю руху та завантаженістю.

Час поділитись досвідом з побратимами по службі

Окрім цього, Василь Іванович та Сергій Васильович вміло демонструють правильність складання схематичних планів місць ДТП на навчальній дошці, навчають колег-патрульних професійному використанню умовних позначень, застерігають про можливі типові помилки. Логічним продовженням такому засвоєнню є практичне відпрацювання здобутих знань в умовах, максимально наближених до ситуацій на автошляхах. Для цього слухачі під керівництвом досвідчених практиків та науковця у штучно-змодельованій вуличній ситуації ДТП навчаються правильно її оцінювати, ефективно взаємодіяти з учасниками події, вживати необхідних заходів щодо збереження слідової картини, проводити відповідні вимірювання та складати власні схематичні плани, які в кінці заняття в обов’язковому порядку є об’єктом аналізу в аудиторних умовах.

Таким чином, немає підстав для сумнівів у тому, що використана практика взаємного обміну акумульованим багатим досвідом практичної діяльності, здобутим в різних підрозділах патрульної поліції, є надійною запорукою формування необхідних професійних компетентностей сучасного працівника патрульної поліції.

Інститут післядипломної освіти

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X