Булінг в школі: що це таке і як з ним боротися?

24-11-2017 Переглядів: 257

Що таке булінг і до чого він може призвести? Як запобігти такому згубному явищу? Про це учням 8-х класів Івано-Франківської ЗОШ I-III ступенів № 21 розповіли консультанти юридичної клініки «Феміда» Прикарпатського факультету (м. Івано-Франківськ) Назарій Бичай, Тетяна Дербак та Каріна Сороката. Консультанти пояснили дітям, що таке поняття, як ненасильницька комунікація важливе не тільки для школи, а й взагалі в спілкуванні людей між собою задля їх взаєморозуміння. Адже комунікація впливає на те, як людина бачить світ, відображає його. І, навпаки, як бачать саму людину. У процесі спілкування дуже часто з’являються певні труднощі через те, що діти не розуміють один одного. І ненасильницька комунікація якраз побудована на тому, щоб налагодити цей процес відчуття, співпереживання та розуміння позиції співрозмовника.

Булінг в школі: що це таке і як з ним боротися?

Назарій Бичай розповів учням про походження терміну «булінг» та його тлумачення, зокрема, що такий делікт є різновидом насилля, жорстокого ставлення однієї дитини чи групи дітей до іншої і найчастіше він проявляється в психологічному тероризуванні, цькуванні, приниженні або ж мовчазному спогляданні насилля. Тетяна Дербак окремо охарактеризувала кібербулінг, який почав набувати широкого розповсюдження у шкільному середовищі.

Булінг в школі: що це таке і як з ним боротися?

На завершення зустрічі консультанти порадили школярам, що у разі виявлення фактів булінгу, звертатися до вчителів, психологів, а якщо якщо йдеться про фізичне насильство, то і до директора, який має обов’язково залучати соціальні служби та поліцію.

Прикарпатський й факультет (м. Івано-Франківськ)

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X