Бінарне заняття за участі начальника відділу ювенальної превенції управління превентивної діяльності ГУ НП України в м. Києві

07-02-2019 Переглядів: 131

7 лютого 2019 року доцент кафедри поліцейського права кандидат юридичних наук майор поліції Катерина Гусєва та начальник відділу ювенальної превенції управління превентивної діяльності ГУ НП України в м. Києві майор поліції Оксана Поплавська прочитали бінарну лекцію для поліцейських ювенальної превенції, які проходять спеціалізацію в інституту підготовки керівних кадрів та підвищення кваліфікації НАВС, за темою «Правові та організаційні основи діяльності поліцейського ювенальної превенції».

Під час заняття було обговорено проблемні питання, які виникають у процесі реагування на факти порушення прав та законних інтересів дітей і жорсткого поводження з ними. Було детально розглянуто права, обов’язки поліцейських ювенальної превенції.

Оксана Поплавська звернула особливу увагу слухачів на новели в законодавстві України щодо протидії булінгу та відповідальності за нього.

Засвоєнню окресленої викладачами проблематики сприяли мультимедійні презентації, різноманітні відеофрагменти роботи поліцейських та соціальних служб з підобліковими неповнолітніми, текстів нормативних документів тощо. У такий спосіб слухачів було ознайомлено зі специфікою загальної профілактики відносно неповнолітніх та загальносоціальними заходами поліцейського піклування щодо дітей. Значну увагу було зосереджено на повноваженнях поліцейських ювенальної превенції щодо профілактики правопорушень серед неповнолітніх, а також алгоритму розшуку дітей, які зникли безвісти; першочергових заходах з установлення місцезнаходження дитини, яка зникла безвісти, процедурі поміщення дітей до спеціальних установи. Багатий практичний досвід послужив вагомим емпіричним підґрунтям для плідної дискусії зі слухачами, наукового пошуку та обґрунтування відповідей на найболючіші питання захисту прав і законних інтересів дітей.

Заняття було надзвичайно актуальним і важливим для майбутніх працівників ювенальної превенції.

Кафедра поліцейського права

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X