Бінарне заняття з кваліфікації правопорушень проти безпеки руху

24-05-2019 Переглядів: 802

Освітній процес у закладах вищої освіти МВС України має передбачати отримання не лише знань і вмінь, а й формування здатності до саморозвитку, адаптації до нових соціальних, інформаційних, технічних і технологічних вимог, тобто повинен ґрунтуватися на засадах випереджальної освіти. Така підготовка надасть можливість сформувати професійні інтереси майбутніх правоохоронців, окреслити переваги та складнощі, пов’язані зі службою в поліції.

Зважаючи на загострення криміногенної ситуації в країні та з метою правильного тлумачення норм законодавства, науково-педагогічний склад НАВС активно залучає до проведення занять працівників практичних підрозділів Національної поліції.

24 травня старший викладач кафедри кримінального права майор поліції Олена Матюшенко організувала зустріч слухачів первинної професійної підготовки зі старшим слідчим відділу розслідування злочинів у сфері транспорту СУ ГУНП в Київській області капітаном поліції Сергієм Гусаревичем. Олена Іванівна провела практичне заняття з кваліфікації окремих видів злочинів на тему «Кваліфікація злочинів проти безпеки руху та експлуатації транспорту» з курсантами 4-го курсу ННІ № 1 НАВС.

Бінарне заняття з кваліфікації правопорушень проти безпеки руху

Бінарне заняття з кваліфікації правопорушень проти безпеки руху

Мета практичного заняття – поглибити знання стосовно злочинів проти безпеки руху й експлуатації транспорту, проаналізувати види передбачених КК України злочинів, удосконалити вміння відмежовувати злочини проти безпеки руху й експлуатації транспорту від суміжних, правильно кваліфікувати таку категорію злочинів.

Бінарне заняття з кваліфікації правопорушень проти безпеки руху

Бінарне заняття з кваліфікації правопорушень проти безпеки руху

На занятті Сергій Гусаревич пояснив, що, згідно зі ст. 286 КК України, відповідальність настає за умови, коли винна особа внаслідок порушення деяких правил завдала з необережності потерпілому середньої тяжкості чи тяжке тілесне ушкодження або спричинила його загибель. Якщо, порушуючи відповідні правила й усвідомлюючи суспільно небезпечний характер власних дій, винний передбачав суспільно небезпечні наслідки й бажав або свідомо припускав їх настання, ці дії необхідно кваліфікувати за статтями КК, у яких встановлено відповідальність за умисні злочини проти життя та здоров’я особи. Сергій Миколайович навів приклади з кримінальних проваджень, у розслідуванні яких брав участь, акцентував на найтиповіших помилках під час кваліфікації, відповів на поставлені курсантами запитання й побажав їм успіхів у подальшій професійній діяльності.

Кафедра кримінального права

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X