Баварський досвід у підготовці українських поліцейських

01-11-2016 Переглядів: 517

Сьогодні в Національній академії внутрішніх справ за активного сприяння Представництва Фонду Ганса Зайделя в Україні відбувся міжнародний семінар «Підготовка фахівців в поліції Баварії (ФРН)».

Баварський досвід  у підготовці українських поліцейських

Іноземна делегація була представлена у складі керівника управління підготовки та підвищення кваліфікації Поліції готовності Баварії (ФРН) Герда Енклінга та офіцера зв’язку Федеральної поліції при Посольстві ФРН в України Штефана Бергера. Від Представництва Фонду Ганса Зайделя в Україні – керівник Сергій Загорний. З приймаючої сторони були присутні: директор департаменту персоналу, організації освітньої та наукової діяльності МВС України Віктор Слівінський та його заступник Олександр Користін, керівники інших структурних підрозділів відомства, проректори відомчих навчальних закладів, у тому числі й НАВС.

Баварський досвід  у підготовці українських поліцейських

Розпочинаючи роботу семінару, ректор академії Володимир Чернєй наголосив на важливості даного зібрання та поновленні співпраці з Фондом Ганса Зайделя. Він, зокрема, зазначив: «Наша система переживає складні часи реформування, тож досвід зарубіжних колег буде дуже корисним у подальшій підготовці поліцейських нової генерації. Ми маємо забезпечити майбутнього вартового правопорядку необхідними й водночас якісними знаннями. Для цього у нас є потужний науково-педагогічний склад та сучасні освітні програми. Тож, ми готові використати у своїй діяльності такий важливий та необхідний Баварський досвід».

У свою чергу, Віктор Слівінський подякував ректору за роботу, яка вже зроблена та привітав Володимира Васильовича з присвоєнням чергового звання «генерал поліції другого рангу», зазначивши, що це є своєрідним визнанням керівництва держави за титанічні зусилля та особистий внесок по втіленню реформ у життя. Віктор Романович підкреслив, що звичайно, без підтримки іноземних колег, було б непросто впровадити всі нововведення.

Баварський досвід  у підготовці українських поліцейських

Потому до присутніх звернувся Герд Енклінг, який запропонував учасникам ознайомитися із Баварською моделлю підготовки поліцейських і в разі, якщо ця модель влаштує українську сторону, зарубіжні колеги готові пролонгувати активне та плідне співробітництво.

Баварський досвід  у підготовці українських поліцейських

Продовжилась робота семінару у досить дружній та невимушеній атмосфері, де кожен з її учасників отримав відповіді на поставлені запитання.

Баварський досвід  у підготовці українських поліцейських

Оксана Чміленко

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X