«Автоматизоване робоче місце слідчого» зайняло трете місце у конкурсі на краще наукове, навчальне та періодичне видання в системі МВС України в номінації «Комп’ютерні програми практичного спрямування»

11-12-2017 Переглядів: 1192

Відповідно до наказу МВС України від 28 вересня 2017 р. № 799 «Про проведення у 2017 році конкурсу на краще наукове, навчальне та періодичне видання в системі МВС» у м. Одесі 07 грудня 2017 р. в Одеському державному університеті внутрішніх справ проведено другий тур конкурсу на краще наукове, навчальне та періодичне видання в системі МВС України у 12 номінаціях.

Для участі у номінації «Комп’ютерні програми практичного спрямування» було направлено на конкурс комп’ютерну програму «Автоматизоване робоче місце слідчого», що розроблена авторським колективом Національної академії внутрішні справ. З метою організаційного забезпечення роботи номінаційної конкурсної комісії «Комп’ютерні програми практичного спрямування» одночасно було відряджено старшого наукового співробітника наукової лабораторії з проблем кримінальної поліції навчально-наукового інституту № 1 Національної академії внутрішніх справ, кандидата юридичних наук майора поліції Марію Бурак.

Представляючи на конкурсі комп’ютерну програму «Автоматизоване робоче місце слідчого» Марією Бурак було акцентовано увагу на її актуальності: комп’ютерна програма призначена для максимального покращення і спрощення роботи слідчого за рахунок швидкого доступу до необхідної слідчому у практичній роботі інформації. Даючи характеристику програми нею зазначено на її практичній складовій, що містить необхідні у роботі слідчого такі блоки інформації, як: «Нормативні акти», «Види злочинів», «Криміналістичний блок», «Експертний блок», «Бланки документів», «Навчальний матеріал», «Робота з ЄРДР», «Таблиці до КПК», «Медіа» тощо.

Враховуючи, що кримінальне процесуальне законодавство, яке має особливо важливе значення для функціонування держави постійно змінюється і вдосконалюється, тому зміни повинні забезпечувати якісне регулювання правовідносин у сфері кримінальної процесуальної діяльності органів досудового розслідування, прокуратури і суду – що також знайшло своє відображення у вказаній програмі.

Представлені на Конкурс комп’ютерні програми практичного спрямування оцінювалися оргкомітетом на основі підрахунку балів за певними критеріями в результаті колективного обговорення всіма членами номінаційної конкурсної комісії. Оцінювання комп’ютерних програм відбувалося публічно, рішення приймалися відкритим голосуванням більшістю голосів. За попередніми підсумками у конкурсі на краще наукове, навчальне та періодичне видання в системі МВС України у номінації «Комп’ютерні програми практичного спрямування» комп’ютерна програма «Автоматизоване робоче місце слідчого»» здобула третє призове місце.

Комп’ютерна програма практичного спрямування «Автоматизоване робоче місце слідчого» може стати у нагоді як в освітньому процесі, так і для підрозділів Національної поліції України, практичним працівникам інших правоохоронних органів, науково-педагогічним працівникам, здобувачам вищої освіти тощо.

Марія Бурак

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X