Апробація «зеленої кімнати» в ННІ № 3

18-10-2019 Переглядів: 888

На базі ННІ № 3 НАВС нещодавно презентували проект «Зелена кімната» як сучасну ефективну форму роботи з дітьми, надання соціально-психологічної та правової допомоги дітям вразливих категорій, які постраждали від злочинних посягань або стали свідками злочину. Така методика роботи з неповнолітніми передбачена Конвенцією Ради Європи про захист дітей.

Апробація «зеленої кімнати» в ННІ № 3

Захід відбувся за участю проректора НАВС полковника поліції Руслана Сербина, начальника управління ювенальної превенції НПУ полковника поліції Лариси Зуб, начальника Дарницького управління поліції ГУНП у м. Києві полковника поліції Володимира Ткаченка, т.в.о. начальника Деснянського управління поліції ГУНП у м. Києві полковника поліції Юрія Герасименка, начальника Дніпровського управління поліції ГУНП у м. Києві полковника поліції Олександра Кузьміна, працівників та курсантів ННІ № 3.

Апробація «зеленої кімнати» в ННІ № 3

«Зелена кімната» – це два суміжні приміщення: терапевтичний зал, у якому працює спеціаліст (працівник поліції, психолог, фахівець із психіатрії, педагогіки та інші) безпосередньо з дитиною, робоче приміщення для працівників ювенальної превенції і залучених спеціалістів, у якому відбувається спостереження за поведінкою дітей (кімната для спостереження). Кімнати обладнано відповідно до міжнародних стандартів – зручними для дітей меблями, необхідною відеоапаратурою, а також методичними матеріалами для роботи з дітьми.

Апробація «зеленої кімнати» в ННІ № 3

Апробація «зеленої кімнати» в ННІ № 3

Мета проведення опитування в такій кімнаті – мінімізація наслідків повторного травмування дитини завдяки спеціальним методикам, комфортній атмосфері, технічному оснащенню. Це дає змогу вести відеозапис допиту й використовувати його під час слідства без проведення повторних дій.

Після презентації «зеленої кімнати» представники практичних підрозділів зауважили, що використання бази в їхній діяльності буде ефективним саме за співпрацею з колективом академії.

ГВСРД, ННІ № 3 НАВС

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X