Актуальні сторінки художньої літератури

16-10-2018 Переглядів: 180

Здобувачі вищої освіти Прикарпатського факультету (м. Івано-Франківськ) активно цікавляться трендами сучасної не тільки наукової, а й художньої літератури, адже читання новинок красного письменства збагачує словниковий запас курсантів, допомагає зробити мовлення нормативним і багатим. Курсанти разом із викладачем кафедри соціально-гуманітарних дисциплін Мирославою Павлишин побували на презентації нового роману М. Ткачівської «Голос перепілки», де ознайомилися із сучасною елітою літературного життя.

Актуальні сторінки художньої літератури

Хоча назва роману метафорична, однак тема надзвичайно актуальна – це роман, який переплітає соціальні питання сьогодення й того, що було півстоліття тому, це роман про життя в гуцульському селі та німецькому передмісті, про любов, зраду, молодість і старість, про глухі кути та світло надії. Людський осуд, родинні стосунки, війна і голод, німецькі притулки, безпритульні українські діти, яких німці забирали в притулки, а потім готували до вивозу в Німеччину, – усе це на сторінках роману. Письменниця описує також і проблеми неповних сімей крізь призму бачення однієї дитини.

Актуальні сторінки художньої літератури

Зустріч супроводжувалася зворушливою та витонченою музикою неймовірно талановитої скрипальки, вмілого віртуоза Любові Литвинчук: голосом покинутої Долею перепілки тужила скрипка в унісон карколомній правдивій історії з недалекого 20 ст. з комплексами, ненавистю і великою любов’ю...

Презентація пройшла у надзвичайно теплій та щирій атмосфері, на одному подиху, і не хотілось залишати стіни такої завжди затишної Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка.

Прикарпатський факультет (м. Івано-Франківськ)

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X