«Актуальні питання впровадження міжнародних стандартів використання поліграфа в Україні»

15-02-2018 Переглядів: 412

Під такою назвою, 15 лютого в Національній академії внутрішніх справ за участю представників Міністерства внутрішніх справ України, Міністерства оборони України та Колегії поліграфологів України відбувся круглий стіл.

Тематикою зібрання було обговорення науковою спільнотою та практичними співробітниками низки невирішених проблем пов’язаних із стандартами ASTM, зокрема міжнародної термінології та її адаптації в Україні.

«Актуальні питання впровадження міжнародних стандартів використання поліграфа в Україні»

Традиційно на подію, окрім співробітників та керівництва вишу, прибули представники багатьох науково-дослідних та практичних установ і закладів, серед яких голова Колегії поліграфологів України Віталій Шаповалов; директор Київського Науково-дослідного інституту судових експертиз Міністерства юстиції України Олександр Рувін та інші знані спеціалісти та дослідники.

Відкрив захід проректор, доктор юридичних наук, професор, полковник поліції Сергій Чернявський, який акцентував увагу на важливості обговорюваної тематики, зокрема для правоохоронних структур, які займаються розслідуванням правопорушень, а також для нашого навчального закладу як для підрозділу, що готуватиме кадри відповідної спеціалізації у сфері психофізіологічних досліджень.

«Актуальні питання впровадження міжнародних стандартів використання поліграфа в Україні»

Учасники мали змогу висловити свою думку з приводу хвилюючих питань та вислухати думку колег-науковців. Особливо плідне обговорення викликали виступи відповідального секретаря Технічного комітету зі стандартизації «Інформаційні технології» №20 Українського науково-дослідного і навчального центру проблем стандартизації, сертифікації та якості Станіслави Королько та головного психолога Департаменту кадрового забезпечення Національної поліції України Олега Назарова. Модератором заходу виступив провідний науковий співробітник наукової лабораторії з проблем досудового розслідування НАВС Олександр Мотлях.

Підбив підсумки ректор, доктор юридичних наук, професор, генерал поліції другого рангу Володимир Чернєй, який зазначив, що сьогоднішні доповіді і повідомлення учасників круглого столу сприятимуть жвавій науковій дискусії, а результати обговорення стануть підґрунтям для напрацювання конструктивних пропозицій на законодавчому та практичному рівнях.

«Актуальні питання впровадження міжнародних стандартів використання поліграфа в Україні»

Леонід Кальченко,

фото Дмитра Терешкевича,

відділення комунікації

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X