Актуальні питання організації роботи секторів із соціально-гуманітарних питань територіальних медичних об’єднань Міністерства внутрішніх справ України

12-07-2019 Переглядів: 1341

11–12 липня в Національній академії внутрішніх справ відбувся семінар «Актуальні питання організації роботи секторів із соціально-гуманітарних питань територіальних медичних об’єднань Міністерства внутрішніх справ України» за участю фахівців та експертів Пенсійного фонду України, Мінсоцполітики, Департаменту персоналу, організації освітньої та наукової діяльності й Управління охорони здоров’я та реабілітації МВС України.

Соціальний захист і пенсійне забезпечення є вагомою мотивацією для вступу на службу, що сприяє зацікавленості в подальшому її проходженні, кар’єрному зростанні, адже передбачає компенсації за ризики й обмеження складної професійної діяльності.

Учасники наукового заходу обговорювали питання вдосконалення законодавства у сфері соціального захисту та пенсійного забезпечення військовослужбовців, правоохоронців, учасників бойових дій та осіб, звільнених з органів внутрішніх справ. Увагу акцентували на тому, що чинна реформа системи правоохоронних органів утвердила нові та посилила попередні соціальні й трудові гарантії для працівників поліції, що полягають у підвищенні оплати праці, активізації заходів з оздоровлення працівників поліції та членів їхніх сімей тощо.

Актуальні питання організації роботи секторів із соціально-гуманітарних питань територіальних медичних об’єднань Міністерства внутрішніх справ України

На посилення соціальної захищеності та унормування гарантій медичного забезпечення поліцейських і членів їхніх сімей, обчислення й надання щорічних оплачуваних відпусток, урегулювання питань службового часу та часу відпочинку спрямований законопроект «Про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення рівня соціального захисту поліцейських» (реєстр. № 9503).

Згадали й про постанову Уряду від 22 травня 2019 року № 487 «Про обчислення пенсій для поліцейських, відряджених до органів державної влади, установ та організацій із залишенням на службі в Національній поліції», яка передбачає збереження відповідних окладів за посадою в таких органах, установах та організаціях, а також відсоткової надбавки за вислугу років у розмірах, установлених за останньою штатною посадою, займаною перед звільненням.

Актуальні питання організації роботи секторів із соціально-гуманітарних питань територіальних медичних об’єднань Міністерства внутрішніх справ України

Учасники семінару обговорили механізм реалізації Положення про Міністерство внутрішніх справ України, оскільки саме на МВС покладено завдання щодо соціального захисту та пенсійного забезпечення пенсіонерів органів внутрішніх справ, Національної гвардії, військовослужбовців і поліцейських.

Системному опрацюванню підлягають питання обліку пенсіонерів ОВС, розгляду звернень, заяв і скарг щодо пенсійного та соціального забезпечення осіб, звільнених з ОВС, членів їхніх сімей. Нині понад 220 тис. пенсіонерів, які проходили службу в ОВС, потребують щоденної уваги з боку держави та МВС зокрема, своєчасного та якісного обслуговування безпосередньо за місцем мешкання секторами із соціально-гуманітарних питань ДУ ТМО МВС України.

Не оминули увагою проблеми судової практики з пенсійних питань і виконання рішень судів, організації роботи кадрових підрозділів, оформлення документів для призначення та перерахунку пенсій, надання статусу «Ветеран органів внутрішніх справ» і підтвердження права на пільги членів сімей ветеранів ОВС.

За результатами обговорення учасники семінару сформували спільне бачення шляхів реалізації низки правових та організаційних завдань в аналізованій сфері.

Відділ організації наукової діяльності та захисту прав інтелектуальної власності

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X