АКАДЕМІЇ – 103!

11-06-2024 Переглядів: 286

Від імені ректорату щиро вітаю багатотисячний колектив, випускників різних років і ветеранів з черговою річницею з дня заснування Національної академії внутрішніх справ!

Наш заклад з віковою історією за часів незалежності поступово утвердився в когорті найпрестижніших юридичних вишів країни з високими конкурентоспроможністю та міжнародним рейтингом.

Нині цей потужний навчально-науково-практичний комплекс з розгалуженою інфраструктурою в столичному регіоні впевнено довів своє визнання як центр формування нової генерації поліцейських, правників, управлінців, психологів та інших категорій персоналу сектору безпеки.

Ключовою в ліцензованій системі різноспрямованої підготовки в академії є трирівнева юридична освіта, інтегрована в європейську модель ступеневого професійного навчання поліцейських, з істотним розширенням матеріальної бази, поліпшенням умов навчання за кращими вітчизняними технологіями та багатим досвідом провідних університетів Європи й США. Цьому сприяють кваліфікований науковий і практичний потенціал персоналу, належно облаштовані сучасним обладнанням навчальні корпуси, спеціалізовані полігони, тири та стрільбища, багатофункціональні спортивні й оздоровчі комплекси, гуртожитки, їдальні, об’єкти побуту, дозвілля.

Російська агресія проти України змусила внести корективи в графіки, програми та плани навчання, практики й стажування майбутніх поліцейських, студентів і ліцеїстів, організацію їх військово-патріотичного виховання. Відповідно посилено специфічні фізичну, тактичну, вогневу, комп’ютерну й домедичну підготовку, запроваджено нові актуальні для практики спеціалізації (кримінальна аналітика, кібербезпека, зокрема кейси для роботи із цифровими доказами, оперативно-технічне документування, практична психофізіологія, правнича лінгвістика, антикорупційний менеджмент тощо), розроблено сучасні прилади й технології в галузі спеціальної та криміналістичної техніки (що закріплено десятками патентів і свідоцтв на винаходи) з наданням допомоги органам правосуддя в проведенні унікальних експертиз.

На базі профільних інститутів за апробованими війною методиками здійснюється підготовка за державним замовленням фахівців за основними напрямами поліцейської роботи, а також судових експертів МВС. За участю досвідчених викладачів, фахівців-практиків і міжнародних колег поширюються цільові тренінги та комплексні навчання з документування та розслідування воєнних злочині, виявлення та знешкодження вибухонебезпечних предметів, медичної, тактико-спеціальної підготовки, використання робототехніки і дронів – і це ще не повний перелік нововведень. Кваліфікацію за міжнародними програмами підвищують державні службовці, поліграфологи, аудитори, аварійні комісари тощо.

У структурі академії успішно функціонує юридичний ліцей імені Ярослава Кондратьєва, з лав якого розпочинається професійне становлення майбутніх правоохоронців. Більшість ліцеїстів наслідують справу батьків, які загинули чи зазнали поранень під час виконання службових обов’язків або захищаючи суверенітет і територіальну цілісність країни.

Особовий склад закладу освіти – дієвий резерв МВС і надійний партнер столичного й інших гарнізонів поліції, з перших місяців повномасштабного вторгнення рф гідно виконує функції з охорони правопорядку та бойові завдання, зокрема в прифронтових і прикордонних регіонах та на деокупованих територіях. У ці дні зведений загін академії допомагає виконувати службово-бойові завдання безпосередньо в зоні бойових дій у Донецькій області. Серед випускників НАВС чимало нагороджених бойовими відзнаками, є і герої України. У Музеї МВС увічнено пам’ять загиблих її працівників та вихованців.

Курсанти академії – активні учасники волонтерського руху, вони гідно тримають донорський фронт. В арсеналі їхніх добрих справ – також співпраця з підрозділами соціального захисту, надання в юридичних клініках первинної правової та психологічної допомоги населенню, зокрема ветеранам війни, внутрішнім переселенцям, пенсіонерам.

Сьогодні випускникам академії випала честь продовжувати добрі й ратні справи, гідно служити в поліції вже оновленої європейської країни, примножуючи авторитет Альма-матер.

Тож бажаю всім нам наближення Перемоги, а також міцного здоров’я, незламності духу й невичерпних життєвих сил!

З днем народження, Академіє!

 

З глибокою повагою
ректор
генерал поліції першого рангу                                            Володимир ЧЕРНЄЙ

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X